Основни грешки при почистване на зъбите

20:05, 15 фев 21 / Любопитно 25 2454 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Зъболекарят Маркус Фелбер разказа как да не си миете зъбите, за да не навредите на здравето на устната кухина. В интервю за списание „Фокус” лекарят призова да не си миете зъбите веднага след хранене. Той обясни, че е необходимо време, за да се образува защитна емайлирана обвивка, без която зъбът може да бъде повреден.

Фелбер призова да се откажете от метода на четкане от венците към зъбите. Той отбеляза, че така четката може да увреди лигавицата. Вместо това човек трябва да се „отърве“ от зъбната плака, като четка зъбите си надясно и наляво, пише БГНЕС.

Зеленият чай – най-големият враг на белите зъби

Следващият съвет е да не се опитвате да „миете“ зъбите си, като ядете ябълка. Лекарят подчерта, че това изобщо не помага. „Поради липсата на киселинна мантия по зъба след ядене една ябълка по-скоро би увредила емайла, вместо да го облагодетелства“, обясни лекарят.

Освен това Фелбер предупреди да не се ползва за избелване на зъбите сода за хляб и други избелващи средства, тъй като абразивните вещества могат да навредят сериозно на зъбите и венците. В същото време стоматологът препоръчва ежедневна употреба на зъбен конец.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама