Oт днес още 42 хил. ученици влизат в класните стаи

12:20, 15 фев 21 25 1868 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От днес още 42 хил. ученици от прогимназиален и гимназиален етап се обучават присъствено, обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на работното съвещание, което премиерът Бойко Борисов свика с представители на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и министри.

Близо 2900 паралелки в страната вече се обучават присъствено, в резултат на вчерашната заповед на министъра на здравеопазването. Проф. Костадин Ангелов позволи провеждането на присъствени учебни занятия за всички ученици от пети до дванадесети клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището.

СБЛЪСЪК: „За“ и „против“ масовото тестване на учениците за Covid-19

Към момента 460 хил. деца посещават класните стаи, а 260 хил. учат в електронна среда от разстояние. Отделно има 240 хил. деца в предучилищна възраст, които посещават детските градини“, съобщи министър Вълчев.

Колкото може повече деца да си се върнат в класните стаи, животът да продължи нормално“, заръча премиерът Бойко Борисов.

Решението обаче предизвика и недоволство. В отворено писмо до премиера организациите „Родители за безопасно образование“ и „Учители за безопасно образование“ остро възразиха срещу връщането в клас на учениците в малките населени места. Според тях това не се базира на обективни анализи и ще доведе до увеличаване на заразените, настояха и за затягане на мерките.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама