Павел Вълнев: България не е нормална държава

13:52, 15 фев 21 / Политика 25 1837 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

България не е нормална държава, защото никакви закони не функционират. Трябва да се върне върховенството на закона, в момента няма работещи институции. Хората искат нормалност и някой трябва да се захване с това. Това каза пред БНР бизнесменът Павел Вълнев, зам.-председател на „Републиканци за България“.

Павел Вълнев: Хората забравят, че думата „министър“ означава „слуга на народа“

По думите му страната днес е по-зле от преди 20 години, когато той е емигрирал в Америка. „Тогава имаше живот, сега обикаляме страна и виждам как на много места всичко е обезлюдено и разрушено. Има един месия, който решава къде какви пари да се раздават. Като обикалях в страната, видях, че никой не е получил нищо. Къде отиват тези пари? Някой трябва да търси наказателна отговорност на управляващите в момента“, посочи той.

Бизнесменът определи председателя на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов като професионалист и подчерта, че навсякъде, където е работил е оставил резултати. „Не мисля, че могат да се сравняват Цветанов и Бойко Борисов. Първото, което ги различава, е евро-атлантическата им ориентираност. Второто е, че Цветанов е принципен човек“, коментира той.

Цветанов: ГЕРБ не е алтернатива на статуквото

Според Вълнев бившият втори в ГЕРБ е грешал, защото е работил. „Партията „Републиканци за България“ не е лидерска, а проект, в който влизат българи от цял свят, подчерта бизнесменът и уточни, че не очаква материални облаги от вложените от него 1 млн. лева в тази партия“, каза Вълнев.. Той беше категоричен, че може да си докаже доходите.

БСП, ГЕРБ и ДПС стоят зад червена линия, която няма да бъде премината за евентуални коалиционни партньори“, акцентира Павел Вълнев.  Той подчерта, че познава Слави Трифонов отдавна и предположи, че ако е бил получил покана от нега, за да влезе в „Има такъв народ“, би отишъл, но Цветанов е успял да го привлече в своя проект. Вълнев заяви, че не планира да се завърне за постоянно в България, но ще помага с каквото може.

Напишете коментар
Коментари: 14
1 Плексиглас 14:05, 15 фев 21

Да господине, ако държавата беше нормална, щяхме да бъдем на друго ниво. Не като сега нито съдебната ни система е окей, нито живота ни е хубав. Не знам откъде ще започне промяната първо, но трябва да е възможно най-скоро

2 Анонимен 14:11, 15 фев 21

Какво да ви кажа хората нямат вяра на никои просто искаме промяна и с вас можем да я получим !

3 Анонимен 14:24, 15 фев 21

Младите в България трябва да знаят – с мрънкане няма да стане...В България все още няма такава атмосфера за бизнес.
Понеже ГЕРБ и ДСП са дръпнали всички институции да работят за тях.

4 Сибиес 14:26, 15 фев 21

Очевидно е, че имаме нужда от реформи. То ако нямахме щяхме да се развиваме и вървим напред. Както виждате освен борчове друго не виждаме да се прави в тази държава. Господин Вълнев най-важното което трябва да направите е да вкарате тези мутри в затвора.

5 Heets 14:26, 15 фев 21

Закони ли? Управляващите не ги спазват, камо ли после и някой от народа да ги спазва, е няма как да станат така нещата. Много хляб имаме още да изядем докато достигнем съседните ни държави, дори в една Румъния хората спазват епидемичните мерки, а тук при нас всеки си прави каквото поиска

6 Жужа 14:33, 15 фев 21

В момента цари пълно беззаконие и мизерия.Болшинството хора са на края на силите си.Трябват реформи и по добри управляващи .Мисля,че Републиканците се доказват всеки ден с активна работа и предложения.

7 Анонимен 14:59, 15 фев 21

Абсолютно съм съгласен. Трябва да има промяна вече

8 Jaklin 15:27, 15 фев 21

Много е прав, Вълнев! Ситуацията в държавата не само, че не се подобрява, Ами върви към дъното.

9 Анонимен-чич 15:49, 15 фев 21

Държава на абсурда сме! Закони има но... кой ги спазва? Тая балканяда трябва да се изкорени! Пълна ревизия на правителството и затвор е добро начало!

10 Stan 16:11, 15 фев 21

Републиканци ме печелят именно с подчертаната си проевропейска и проатлантическа позиция.

11 Анонимен 16:55, 15 фев 21

Никакви договорки с разрушителите на съвременна България!

12 Боян 17:17, 15 фев 21

Напълно подкрепям Павел Вълнев! Успех на изборите!

13 Tonkata 22:24, 15 фев 21

Ipso iure - По силата на закона.
Всички ще си получат заслуженото през април!

14 BoLeto 23:06, 15 фев 21

Законодателните промени са крайно наложителни. Много работа ни трябва, за да постигнем, така желаната промяна!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама