Слънчев вторник, със слаб сняг на места

07:00, 16 фев 21 25 1605 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Времето ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, по-значителни над централните и и планинските райони. На отделни места ще прехвърча слаб сняг. Минималните температури ще са между минус 10 и минус 5 градуса, на места в Югозападна България и по-ниски. Максималните ще са предимно минус 3 и 2 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са между минус 2 и 2 градуса. Температурата на морската вода е 7-9 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е променлива, над масивите от Централна България - често значителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по-високите и открити части - до силен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около минус 8 градуса, на 2000 метра - около минус 14 градуса.

В сряда вятърът в много райони ще стихне. Сутринта ще е предимно слънчево и доста студено, минималните температури ще са от минус 15-минус 16 градуса на места в югозападната част от страната, до минус 5-минус 6 градуса в северните и източните райони. Дневните температури ще се повишат слабо и максималните почти навсякъде ще са около и над 0 градуса. В следобедните часове облачността, средна и висока, ще се увеличи, съобщиха от НИМХ.

В четвъртък ще духа до умерен вятър от запад-северозапад и повишението на температурите ще продължи. Ще има променлива облачност, по-често значителна над Източна България, където не са изключени и изолирани слаби превалявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама