Предизборната кампания започва на 5 март

11:36, 17 фев 21 / Политика 25 1020 Шрифт:
Василена Йорданова

Предизборната кампания преди парламентарните избори започва на 5 март (петък) и ще приключи в 24.00 ч. на 2 април, реши Централната избирателна комисия.

Това означава, че партиите и коалициите ще разполагат с точно 29 дни за агитация преди самия вот. От ЦИК напомнят, че предизборната кампания се води на български език.

Предизборните събрания трябва да се провеждат при спазване на противоепидемичните мерки заради Covid-19.

Медиите са длъжни да обявяват на интернет страниците си информация за  сключените договори с партиите, коалициите и инициативните комитети във връзка с предизборната кампания. Инфорамцията се публикува в тридневен срок от подписването на съответния договор и се премахва не по-рано от обявяване на резултатите от изборите.

Забранява се използването на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, както и такива, които накърняват честта и доброто име на кандидатите. Партиите и кандидатите нямат право да използват агитационни материали, съдържащи герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.

Агитацията е забранена в деня за размисъл, както и в самия ден на изборите.

Не е разрешено в търговска реклама да се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция или инициативен комитет или кандидат. Забранено е поставянето на предизборни агитационни материали преди началото на кампанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама