Как да извлечем ползи от работата вкъщи

20:05, 18 фев 21 / Любопитно 25 2578 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Работата от вкъщи може да изглежда като сбъдната мечта. Но това е и нож с две остриета. Ето и някои съвети, които ще ви помогнат да извлечете повече ползи:

- Изберете добре осветено и проветриво място и се уверете, че работната ви маса е голяма. Ако не, опитайте този в хола. Тоалетката може да играе ролята и на бюро.

- Използвайте ергономичен стол и поставете компютъра на нивото на очите, като използвате стойка за лаптоп или няколко подредени книги.

Съвет: Налагайте си ефективна почивка при работа вкъщи

- Ако използвате масата в хола, поставете ваза с цветя в края на деня като знак, че денят е свършил, пише БГНЕС.

- Ако вашият съквартирант или партньор също работи от вкъщи, работете в различни стаи. Предложете му да започнете работа в 9.00, да ядете заедно в 13.00, да завършите в 18.00 и да излезете навън след известно време. Това ще ви помогне да разграничите работата и свободното време.

- Не отлагайте това, което можете да направите сега, за по-късно. Това отношение е свързано със страха от провал и можете да го избегнете, като стартирате задачата, която ви мързи. След като се направи първата стъпка, нормалното е да продължите.

- Разделете деня си на 45-минутни партиди. Поставете хронометър пред себе си и когато времето изтече, направете 3-5 минути почивка. Възползвайте се от възможността да свършите домакинска работа по време на тези „почивки“; така че няма да се разсейвате от други неща.

- Заглушаване на известията за „поща“. Това е много ефективно за подобряване на производителността и е от съществено значение, когато работите от вкъщи, защото имейлите ви карат да продължите да поддържате контакт с други хора и съществува риск да прекарате деня, гледайки пощенската си кутия. Разгледайте съобщенията в точно определено време и вместо да отговаряте само на няколко, направете го систематично на всички.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама