Тактически ход: Защо ГЕРБ избира Любен Дилов-син пред своите хора?

16:20, 18 фев 21 / Политика 25 18074 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Прочел два вагона книги, писател, журналист, редактор на вестници, сценарист на телевизионни предавания, интелектуалец, непоправим бохем и дори – организатор на еротичен конкурс. А скоро може в биографията му да се добави и „депутат от ГЕРБ“. Той е Любен Дилов-син и през последните дни името му е поставяно на първо място в бургаската листа на управляващата партия за предстоящите парламентарни избори.

От дни в медийното пространство битува информацията, че синът на най-известния ни фантаст заедно с журналиста Ивайло Цветков, известен като „Нойзи“, ще поведат листата на ГЕРБ в Бургас. Буквално часове след като се зашушука за това Нойзи отрече да има мераци да става народен представител с едва две, но пък недвусмислени изречения във Facebook: „Не, не е вярно. Приятен ден“.

Дилов-син обаче все още пази мълчание по въпроса. От публикации в социалните мрежи става ясно, че в момента той се намира на екзотичен остров и практикува едно от любимите си хобита – гмуркането. Това дава все повече поводи за коментари, че най-голямата партия е решила да „проветри редиците“ и за предстоящия вот да заложи на емблематични и неопетнени лица.

Всъщност това може да се окаже доста добър тактически ход от страна на партията на Бойко Борисов. Едва ли на Любен Дилов-син се гледа като на човек, който би могъл да привлече много нови гласове за ГЕРБ, но пък може да направи друго – да отслаби полето на опонентите. Вероятно точно в това би могла да се търси логиката партията да предложи на интелектуалеца водаческо място. И то не къде да е, а именно в Бургас – регионът, който обикновено е силен за ГЕРБ.

Не трябва да забравяме един интересен момент от биографията на Любен Дилов-син – той е тясно свързан с телевизионния водещ Слави Трифонов. Бил е дълго време сценарист на негови предавания още от емблематичното „Ку-Ку“, което се излъчва до 1994 г., като и след това продължава работа с екипа на шоумена в „Каналето“, „Хъшове“ и „Шоуто на Слави“. На всичко това би могло да се гледа като на предпоставка Дилов-син да успее да отнеме от енергията на партията на Трифонов. А е напълно логично ГЕРБ да мисли и за това, тъй като социологическите агенции определят „Има такъв народ“ като трета политическа сила в следващия парламент.

Какви послания обаче носи за редовите членове на ГЕРБ поставянето на Любен Дилов-син на първо място в листите на партията? Със сигурност това би могло да доведе до напрежение в структурите. Защото ударът при едно такова стечение на обстоятелствата би бил голям и неприемлив за твърдото ядро на партията в региона – софиянец да вземе водаческото място „под носа“ на бургаски политици и общественици, опитващите са да градят кариера от години не само на местно, но и на национално ниво.

И те с право могат да се притесняват, тъй като изглежда съвсем логично евентуалното решение на ГЕРБ да се представи с различен от досегашния облик, като привлече за лица хора от интелектуалните среди. Това определено би могло да привлече „периферия“ към твърдия партиен електорат. И то такава, открадната от основни десни опоненти.

Пък и ако трябва да сме честни, нещата звучат съвсем логично. Любен Дилов-син би бил чудесен опонент на спрягания за водач в Бургас от партията на Слави Трифонов – Ивайло Вълчев. Все пак да не забравяме, че двамата са били дълго време колеги в предаванията на шоумена. Така Бургас може да се окаже арена на битката на сценаристите, специалисти по политическа сатира.

Напишете коментар
Коментари: 14
1 Шломо 16:51, 18 фев 21

То като нямаш хора Любен Дилов за пари е винаги готов

2 Жан 17:04, 18 фев 21

"Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия"!Че и ГЕРБ каквото и да правят пак няма да покрият "мръсното си бельо".Системата се променя най-добре отвътре, но ако от самото начало не хванеш правилния тон, всичко нататък тръгва да се получава фалшиво!А и Дилов не е фактор,който ще им помогне.

3 Анонимен-чич 17:10, 18 фев 21

Ако ГЕРБ разчитат, че Дилов ще им оправи нещата са се объркали! Политическа агония му се вика на това театро!

4 Анонимен 17:11, 18 фев 21

Изгладнял е завалията, а Джурджевдан е далеко, та затова най-вероятно...

5 Гаргата 17:15, 18 фев 21

Личи си, че са доста притеснени щом прибягват до него, но и с него пак нямат шансове.

6 Жаклин 17:29, 18 фев 21

ГЕРБ си е ГЕРБ първа политическа партия, задържала се на върха с измами! Които и лица да си купят, хората не ги харесват, това е истината!

7 Stan 18:22, 18 фев 21

Щото носи карирано сако. Кой, като него! А и модата на клоуните още се държи в Лондон. Във Вашингтон обаче отмина.

8 Нели 19:06, 18 фев 21

Егати...... ГЕРБ рекетират яко . Изнудват и крадат! Дали и него са го погнали, или той си ги харесва?

9 Borakai 19:41, 18 фев 21

Пореден отчаян ход на ГЕРБ!

10 Тир 19:43, 18 фев 21

Търси парите

11 БРЕНДО 09:18, 19 фев 21

С тоя палячо до кривата круша. Аман от тъпанари.

12 Анонимен 13:48, 19 фев 21

Корумпираното интелигентче Любчо остави светла диря в Гьоргьовден! На път е да осребри някой лев и от ГЕРБ!

13 Анонимен 10:50, 20 фев 21

ГЕРБ да вземат Миро Севлиевски, Юлиана Дончева барабар със Стъки и цирка ще е пълен.

14 милен 09:39, 22 фев 21

Айде пък да не е прочел два вагона книги.
Един стандартен вагон е 72 куб.м. В един кубик се съдържат около 3500 книги стандартен формат с дебелина 3см. Един вагон би съдържал 18 144 000 книги. Ако човек живее 82 години, това са общо 30 000 дни. За да прочете 18 144 000 книги трябва да чете по 600 книги на ден и то от момента на раждането си. Ако вагоните са два, това са 1 200 книги на ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама