За трети пореден ден: „Спасиха“ от изслушване Борисов и Фандъкова

10:19, 19 фев 21 / Политика 25 2248 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

За трети път мнозинството от депутати отхвърли искането премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова да отидат в парламента, за да дадат обяснения за инцидента, при който токов удар уби момче на улица в столицата.

През последните два дни такова искане отправиха народните представители от БСП. Тази сутрин обаче председателят на парламента Цвета Караянчева ги изпревари и също поиска изслушването на Борисов и Фандъкова. Предложението ѝ не беше прието от депутатите. Същото искане след нея отправиха от левицата, но и то не събра достатъчно мнозинство.

Поискаха оставката на Фандъкова заради убитото от ток момче

От левицата отново изказаха възмущението си, че от ГЕРБ „крият премиера“ и определиха това като „срам и позор“. Те подчертаха, че въпросите им към Борисов винаги са били отклонявани. От своя страна, Караянчева ги контрира, че не са протестирали отказите по надлежния ред.

Преди два дни в парламента от БСП поискаха и оставката на Фандъкова. Според тях този фатален случай е показал, че „корупцията убива“, защото в управлението на страната и администрацията е пълно с „калинки“. Депутатът Иван Ченчев обяви, че „оголеният кабел е озъбеното лица на управлението“.

Припомняме, че за последно Бойко Борисов отиде в парламента през април миналата година заради кризата с коронавируса. Оттогава ГЕРБ гласуват „против“ изслушванията, които от БСП поискаха по различни теми – включително ваксините, сделката за изтребителите и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама