Оставиха в ареста зъболекаря, обвинен в измами на пациенти

18:05, 19 фев 21 25 2351 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Оставиха в ареста 34-годишният зъболекар д-р Ивайло Петров, който бе обвинен в измами на пациенти, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Към настоящия момент е установено, че за периода от януари до средата на септември 2020 г. той е работил за клиника в Перник и е измамил трима пациенти. Той ги е въвел в заблуждение за поставяне на дентални импланти и метолокерамични коронки, като така им е причинил имотна вреда в размер на 17 003 лева. 

Задържаха зъболекар заради измами за десетки хиляди левове

Според съда има реална опасност Ивайло Петров да се укрие и да извърши престъпление.

Снимка: CanStockPhoto

Вчера от Нова телевизия излъчиха материал, в който разказват за много повече пострадали от различни градове в страната и Гърция, завлечени с хиляди евро. Схемата е продължава близо 2 години, като някои от тях са имали и здравословни последствия, причинени от заболякаря. 

Д-р Петров завършва висшето си образование в София. Именно от столицата започват и първите му измами, за които сигнализират излъгани хора. Сред тях са не само пациенти, но и зъботехници. Схемата, разказват те, почти винаги е една и съща. Всичко започва с капаро. Обикновено се дава на ръка и без документи. „Поиска ми капаро от 300 лева. След още две посещения каза, че иска да се плати цялата сума от 900 лева”, разказва Райчо Лютаков.

В някои от случаите след плащането лекарят изчезвал, без да извърши манипулацията, твърдят потърпевши. В други обаче правил това, за което му е платено. Или поне така казвал на пациентите.

За последните две години докторът сменя 5 адреса в София и един в Перник, разказват хора, които са се лекували при него. В града на миньорите той използва кабинет под наем, собственост на Людмила, която в последствие разбира за всичките измами. „Освен измамите за импланти, които са най-фрапиращи, защото става дума за хирургична намеса, има хора, които са си предплатили по 200-300 лева за лечение на зъби”, разказва тя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама