ЦИК заличи регистрацията на още две партии за предстоящия вот

18:55, 20 фев 21 / Политика 25 2557 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Централната избирателна комисия (ЦИК) заличи регистрациите на формациите ЧЕСТ и „Свобода“ за участие в парламентарния вот на 4 април. Това гласят две решения на избирателната комисия, публикувани на нейния сайт.  

Партия „Чиста, Единна и Суверенна Татковина“, с абревиатура ЧЕСТ не е събрала достатъчно подписа, за да бъде регистрирана. Установени са само 1 950 коректни записи, при необходими минимум 2 500 избиратели, които да подкрепят регистрацията ѝ. 

По същата причина и на „Свобода“ е отказана регистрация. Тя е събрала само 2 398 подписа. 

От ЦИК посочват, че ще бъде върант безлихвения депозит в размер на 2500 лева за участие в изборите на двете партии в 7-дневен срок от влизане в сила на решението.

ЦИК отказа регистрацията на 6 партии за предстоящия вот

Така общият брой на партиите, които са с отказани регистрации е осем. Преди дни комисията отстрани от надпреварата още шест партии заради липса на документи, непълноти, а подписите на някои не са били представени в електронен вариант. Това са: „България на труда и разума”, „Национално движение за стабилност и възход - НДСВ”, „Бригада”, Движение „Напред България”, „Съюз за отечеството” и „Средна Европейска класа”.

Още три от партиите и две от коалиции са в неприключила проверка: „Директна демокрация“, „Нация“ и „Нова демокрация“.  За тях се очаква окончателно съобщаването на числата от ГРАО. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама