Броят на пунктовете за ваксинация в страната вече е 352

18:47, 23 фев 21 25 2963 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Броят на пунктовете за ваксинация в страната вече е 352. Това става ясно от заповед на министъра на здравеопазването. Паралелно имунизации ще се осъществяват и от личните лекари, по предварително изготвен списък.

Желаещите трябва да носят лична карта. На място ще им бъде извършен преглед преди поставяне на имунизацията. При възможност хората могат да носят документи от епикризи за придружаващи заболявания.

В София такива пунктове са разкрити в болниците „Пирогов“, „Александровска“, ВМА, ИСУЛ, Инфекциозна болница, Националната кардиологична болница, общинските Втора и Пета градска, частните „Токуда“, „Сити клиник“, „Надежда“, „Вита“, както и в Столичната РЗИ. 

От ВМА обявиха, че от днес е разкрита втора зала, в която се осъществява имунизацията срещу COVID-19 за всички граждани, които желаят да се ваксинират с препарата на „АстраЗенека”. Създадена е организация, която позволява да бъдат ваксинирани по 20 души едновременно.

От днес е създадена организация за извършване на имунизации на всички желаещи граждани и в пет общински Диагностично-консултативни центрове в София. По разпореждане на кмета на столицата Йорданка Фандъкова общинските ДКЦ-та се включват в масовата ваксинация. Това са 11 ДКЦ, 12 ДКЦ, 13 ДЦК, 24 ДЦК и 25 ДКЦ, където са разкрити кабинети за ваксинация.

От днес 25 мобилни екипа са на разположение на кметовете на отдалечени населени места из цялата страна, за да могат да бъдат ваксинирани българските граждани.

Пълният списък на ваксинационните пунктове в страната може да видите ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама