Делото за смъртта на Милен Цветков: Според защитата Кристиан Николов може да е бил упоен

18:05, 23 фев 21 25 3074 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Софийският градски съд даде ход на делото срещу Кристиан Николов, който е обвинен за причиняването на катастрофата, при която миналата година загина журналистът Милен Цветков.Тежкият инцидент стана на кръстовище в София - колата на Цветков беше ударена с голяма скорост отзад, докато той изчакваше на червен светофар. Прокуратурата твърди, че в момента на удара управляваният от Николов автомобил се е движел с по-висока от разрешената скорост - 99 км/ч, а в кръвта му е имало следи от амфетамин, кокаин и марихуана.

Процесът срещу Николов започна по същество, след като на разпоредително заседание през януари той изрази съжаление за случилото се. Тогава Николов не отрече и авторството на престъплението

Годеницата на подсъдимия отрече той да е взимал дрога

Разпититите на свидетелите по делото започнаха с годеницата на подсъдимия - Симона Цанкова, която е била в колата по време на катастрофата.

В продължение на два часа Симона отговаряше на въпроси на двете страни и съдебния състав. Тя беше категорична, че подсъдимият не употребява наркотици и води здравословен начин на живот. Пре предишната вечер на празненство е изпил шот, от който му е станало зле. Преди сън обаче, консумирал успокоителен чай и някаква успокоителна паста, предаде bTV.

Цанкова каза още, че не е усетила ускорение на скоростта, освен секунди, след като чула вик от приятеля им Георги Иванов, с когото били заедно, малко преди сблъсъка

По 10 000 лева гаранция за двамата в колата на Кристиан Николов

Тя обясни, че след катастрофата само Кристиан е отишъл да помогне на журналиста, като събул едната си обувка и я сложил под главата му. Дал му вода и се опитал да му направи изкуствено дишане. Симона Цанкова заяви, че никой друг от свидетелите не се е притекъл на помощ, а само са давали наставления.

Младата жена потвърди показанията си по време на разследването, че Георги Иванов е избягал от местопрестъплението, а тя е излязла от автомобила от последна

Лъчезар Иванов: Третият пътник в колата, убила Милен Цветков, е синът ми

Според защитата младежът може да е бил упоен

Много е вероятно да е имало замесено именно в йегермайстера нещо. Сега, аз съм доста отдавна минал през тази възраст, за да мога да коментирам, а и сега по друг начин си правят шегички помежду си“, каза адвокатът на обвиняемия Константин Симеонов, цитиран от bTV.

В кръвта са открити следи от кокаин и метаамфетамин. В йегермайстера не съм чул да се слагат такива наркотични вещества“, репликира Менко Менков, адвокат на семейството на Милен Цветков.

И двете страни в процеса бяха единодушни, че най-важни за наркотиците ще бъдат показанията на експертите. Делото продължава и следващия път с разпити.

Третият пътник в колата не се яви в съда

Георги Иванов, който е син на депутата Лъчезар Иванов, не се яви в съдебната зала. Оказа се, че адресът, на който е изпратена призовката му отдавна не е неговият личен. Според адвоката му момчето от години живее в Италия и предвид пандемията не е ясно кога ще се върне в България, предаде Нова тв.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:30, 23 фев 21

Да видим сега какви ще са последствията при лъжесвидетестване.
Има достатъчно свидетели и видеозаписи, които да докажат, че това не е така. Не е помагал. Други помогнаха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама