COVID-19 по света: В Чехия задължително с две маски

17:56, 23 фев 21 25 1768 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Две медицински маски или стерилен респиратор - това са новите изисквания за чешките граждани, които влизат в сила от четвъртък.

Маските от плат вече не се смятат за достатъчна защита. А носенето на изискваните предпазни средства е задължително в магазини, болници, социални домове, в градския транспорт. Децата ще трябва да носят поне медицинска маска, съобщи БНТ.

За хората, които нямат средства да си осигурят предпазни средства, общините ще раздават безплатно пакети от по 50 маски. Вчера в Чехия бяха регистрирани над 11 200 нови случая, което е значително повече от предишните дни.

Словакия е новото огнище на пандемията в Европа

Словакия е новото огнище на пандемията в Европа. През последните дни в страната се отчитат по 100 и повече смъртни случая на ден. Което означава, че смъртността е най-висока в света спрямо брой население. Жертвите на заразата са над 6 500.

Вчера словашкият външен министър определи ситуацията в родината си като трагична. Братислава поиска 10 лекари и 25 медицински сестри от чужбина.

Ваксинираните с поне една доза в страната са над 272 000, малко над средното за ЕС. А медии припомнят, че през април 2020 г. Словакия е била сред държавите, които най-добре са се справяли с пандемията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама