5 начина да избегнем ухапване от комари

15:05, 27 фев 21 / Любопитно 25 1233 Шрифт:
Ирина Иванова

Макар, че в момента е зима, с идването на по-топлото време прекарваме много време на открито и също така обичаме да отваряме прозорците си през нощта, за да проникне свеж въздух. Резултатът: рояците комари, идващи от далеч и навсякъде, за да вкусят кръвта ни. За комарите това е пиршество, а за нас - куп сърбящи червени подутини. Какво можете да направите по въпроса? Е, има доста методи да държите тези неприятни насекоми възможно най-далеч:

Вентилатор

Комарите не могат да летят много добре, когато е ветровито. Дори лекият бриз вече е твърде голям проблем за тях. Определено можете да използвате тази тяхна слабост: просто включете вентилатора! Опитайте да насочите струята му надолу, защото комарите ще се опитат да летят малко по-ниско, за да избегнат бриза.

Светли дрехи

Тези неприятни насекоми най-често нападат, когато слънцето или току-що изгрява, или е преди залез. Те ще търсят цветове, които контрастират с хоризонта, като черно и други тъмни цветове. Ако носите светли цветове, ще бъдете по-малко „видими” за тях и следователно по-малко апетитни. Белите дрехи може да не са много удобни, но са отличен камуфлаж ако не искате да ви хапят.

Лавандула

Насекомите мразят миризмата на лавандула, така че ако засадите няколко лавандулови растения в градината си, те ще я посещават много по-рядко. Можете също така да втриете лавандула директно върху кожата си, като използвате малко етерично масло, ако искате да държите комарите на разстояние. Това е особено приятно, ако сте на път да си легнете, защото миризмата на лавандула отпуска хората.

Чесън

Този метод може да отблъсне както комарите, така и хората. След като ви предупредихме за това, можем да потвърдим, че яденето на много чесън ще накара порите ви да отделят миризма на чесън. Поради това ще миришете по-малко на човек и комарите ще бъдат по-малко изкушени да ви нападнат.

Карамфил

Освен лавандулата, комарите мразят и миризмата на карамфил. Можете да напълните купа с вода и да добавите малко карамфилово масло към нея. Поставете това на масата или на нощното шкафче и гадните хапливци ще стоят настрана и ще ви притесняват много по-малко, предаде БГНЕС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама