Слави Трифонов ще е водач на две листи

19:41, 26 фев 21 / Новият парламент 25 6318 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Телевизионният водещ и лидер на „Има такъв народ“ Слави Трифонов представи във Facebook част от експертите в партията. Самият той ще бъде водач на две листи на предстоящия парламентарен вот - във Варна и в Стара Загора.

„Формулата на успеха е една и съща – качества, добър екип, упорит труд и малко късмет. Има успешни и кадърни българи, но тях политиката ги отвращава, защото сегашният политически елит прави политиката мръсна дума. Но зад нашия политически проект застанаха качествени българи“, категоричен е Трифонов.

„Изборите са на 4 април и ние сме готови. Да направим каквото трябва – да става каквото ще“, посочи той.

В сектор „Здравеопазване“ се отличава името на директора на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН проф. Андрей Чорбанов, който ще работи заедно с д-р Ивайло Христов, д-р Николай Драгнев и доц. д-р Силви Кирилов. Сред приоритетите на партията е промяна на сегашния модел на здравеопазването и въвеждане на засилен граждански контрол.

Сектор „Икономика и финанси“ пък поема икономическият анализатор Мика Зайкова заедно с финансовите експерти Любомир Каримански и Пламен Данаилов. Те ще работят за подкрепа на предприемачеството с данъчни стимули и ефективно използване на регионалните ресурси.

В сектор „Правосъдие” „Има такъв народ” подкрепят адвокат Александър Рашев, Андрей Михайлов и Паунита Петрова.

В сектор „Образование” Трифонов представи Юлия Чурленева, Пламен Николов и Светослав Георгиев. Те ще премахнат външното оценяване след четвърти клас и ще работят за промяна на начина на провеждане на конкурси за училищни директори, като ще въведат мандатност на поста. Ще отделят особено внимание и на извънкласните дейности. Ще пренасочат и дисциплинарните наказания до голяма степен към родителите.

Сектор „Туризъм” е поверен на експертите в сферата Мирослава Колева, Ивайло Кожухаров и завършилият туризъм в Швейцария Виктор Гетов.

В сектор „Земеделие“ ще работят ветеринарният лекар Цветанка Войнова, адвокатът по земеделско право Пламен Абровски и инженерът по горско стопанство Данаил Найденов. Тяхната програма включва създаване на конкурентноспособност и нов подход по разходването на основния финансовия ресурс – според тях той трябва да бъде децентрализиран и съобразен с особеностите на местните икономики. Те ще искат и пълен одит на горските територии и спиране на незаконния добив.

Сектор „Енергетика“ – енергийният експерт Благой Голубарев, бившият шеф на НЕК и настоящ председател на Българския енергиен и минен форум Иван Хиновски и докторът по икономика Теодора Пенева.

В сектор „Спорт“ ще работят гросмайсторката Антоанета Стефанова, експертът по спортно право адв. Радостин Василев, треньорът на националния отбор по хокей Станислав Кънчев. Те искат радикална реформа, която ще започне с пълна ревизия на министерството и спортните федерации, както и на  дружествата, които стопанисват държавните спортни съоръжения.

В сектор „Вътрешен ред и сигурност“ ще работят бившият офицер от НСО Светлин Стоянов и експертите по сигурност Николай Радулов и Радослав Бойчев. Сред приоритетите им ще са ревизия на МВР и службите, сигурност за всички граждани, въвеждане на нови технологии в системата и „демутризация“.

Цялата програма ще бъде публикувана утре на сайта на партията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама