Covid-19 по света: Чехия затяга още мерките

09:26, 27 фев 21 25 1975 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Чехия затяга още мерките, за да овладее заразата от Covid-19. Те влизат в сила от понеделник и ще важат за срок от 3 седмици.

Хората ще могат да напускат домовете си само за спешни случаи или по работа. Затварят и повечето магазини, които не продават стоки от първа необходимост, съобщи БНТ.

Унгария обмисля да промени стратегията за ваксиниране

За да имунизира максимален брой хора поне с една доза. Страната навлиза в най-тежката фаза на пандемията, предупреди премиерът Виктор Орбан.

За денонощие са регистрирани над 4600 случая. Опасенията са, че следващите седмици ще има недостиг на легла в болниците. Орбан предупреди, че мерките в страната може да бъдат затегнати още повече.

В Испания преболедувалите под 55 г. ще получат само една доза ваксина

Испания ще поставя само по една доза ваксина на хора под 55-годишна възраст, които вече са били заразени с Covid-19, предаде bTV. Испанските власти посъветваха хората, които вече са били заразени и нямат големи усложнения, да изчакат 6 месеца след като са били диагностицирани, преди да се ваксинират.

Продължителността на защитния имунитет срещу вируса след заразяване е неизвестна, но проучвания показват, че прилагането на единична доза на такива хора засилва защитния имунитет, се казва в актуализираната национална стратегия. Франция обяви подобна политика по-рано този месец, а италиански политици обсъждат дали да вървят по същия път. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама