Повече от половината кабинет в листите на ГЕРБ

15:34, 28 фев 21 / Новият парламент 25 2576 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите на листите с кандидати за народни представители. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще води две листи –  в 25 МИР – София град и 16 МИР – Пловдив град, съобщиха от партията.

Впечатление прави, че половината от министрите в настоящия кабинет ще бъдат водачи на листите на ГЕРБ, първото място в 23 МИР в София пък е запазено за Румен Христов -лидера на коалиционния им партньор СДС.

Ето и окончателната подредба на имената:

1 МИР – Благоевград – Росен Желязков

2 МИР – Бургас – Любен Дилов

3 МИР – Варна – Проф. д-р Костадин Ангелов

4 МИР – Велико Търново – Проф. д-р Костадин Ангелов

5 МИР – Видин – Росица Кирова

6 МИР Враца – Петя Аврамова

7 МИР Габрово – Томислав Дончев

8 МИР – Добрич – Деница Сачева

9 МИР – Кърджали – Цвета Караянчева

10 МИР – Кюстендил – Христо Терзийски

11 МИР – Ловеч – Николай Нанков

12 МИР – Монтана – Ирена Димова

13 МИР – Пазарджик – Екатерина Захариева

14 МИР – Перник – Кирил Ананиев

15 МИР – Плевен – Проф. д-р Григор Горчев

16 МИР – Пловдив град – Бойко Борисов

17 МИР – Пловдив област – Дани Каназирева

18 МИР – Разград – Десислава Атанасова

19 МИР – Русе – Красен Кралев

20 МИР – Силистра – Тодор Тодоров

21 МИР – Сливен – Десислава Танева

22 МИР – Смолян – Д-р Даниела Дариткова

23 МИР – София град – Румен Христов

24 МИР – София град – Росен Желязков

25 МИР – София град – Бойко Борисов

26 МИР – София област – Младен Маринов

27 МИР – Стара Загора – Красимир Вълчев

28 МИР – Търговище – Теменужка Петкова

29 МИР – Хасково – Делян Добрев

30 МИР – Шумен – Красимир Вълчев

31 МИР – Ямбол – Д-р Димитър Рунков

От това става ясно, че слуховете, че Любен Дилов-син, ще бъде водач в Бургас са верни. Впечатление правят и имената на бившия вътрешен министър Младен Маринов и бившия депутат Делян Добрев, които също ще оглавят листите. 

Както преди дни стана ясно, ГЕРБ ще заложи във Видин на изгонената от Слави Трифонов Росица Кирова, а пък водач на листата в Пловдив е настоящият областен управител Дани Каназирева.

Пълните листи на ГЕРБ с кандидатите за народни представители ще бъдат регистрирани утре в РИК в цялата страна.

Подкрепа от Мехмед Дикме срещу спекулациите за ДПС

ГЕРБ получи подкрепа за предстоящите избори и от Гражданско сдружение ДЕН. Представителите на сдружението - Мехмед Дикме, Орхан Исмаилов, Гюнер Тахир и Нуридин Исмаил заявиха пълната си подкрепа
за управляващата партия.

„Благодаря за подкрепата. Отношението както на правителството, така и на ГЕРБ към българските мюсюлмани винаги е било много добро. Ако искаме да живеем все така мирно и по братски – друг начин няма“, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на партията. Борисов отбеляза също, че Турция е наш съсед, съюзник в НАТО и ключов партньор и отношенията ни със съседната страна са ключов фактор за запазването на сигурността в района.

По думите му в навечерието на изборите много партии си мечтаят за властта и искат да влязат в парламента – но нямат реални цели и приоритети. „Някои влизали в изборите с идеята да са опозиция. За да ги чуват по-добре. Не това трябва да са амбициите на един държавник. Близо 60 милиарда лева ще получим от ЕС през следващите години за възстановяване след пандемията. Нужно е да впрегнем абсолютно целия си наличен потенциал и опит, за да защитим договорените средства и да ги вложим в конкретни проекти и политики. Не е важно дори кой ще спечели изборите, а как ще се управлява страната след това. Приоритет на всички трябва да е възстановяването на икономиката. За целта трябва стабилност и много работа“, посочи премиерът.

От своя страна Мехмед Дикме заяви, че се надява това партньорство да елиминира спекулациите за съвместна работа на ГЕРБ с ДПС, а бившият зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов заяви, че съюзът между ГЕРБ и СДС е най-демократичната коалиция, която се явява на парламентарния вот.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Л.Иванов 20:35, 28 фев 21

Ако някой в милото ни Отечество си мисли или предполага, че изборите ще променят нещо, то отдавна да са ги забранили. Герб печели- това е ясно и за овцете на баба Дора- те са купени мнооооого отдавна! А за бсп- хроника на една предизвестена смърт/ но не по П.Куелю/. Ликуй народе!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама