Делян Добрев е в болница с коронавирус

17:40, 01 мар 21 / Новият парламент 25 1858 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

След като стана ясно, че бившият депутат Делян Добрев ще оглавя листите на ГЕРБ в Хасково, днес общинският координатор на партията в града Станислав Дечев съобщи, че той е заразен с коронавирус и е настанен в местната болница, където се лекува. 

“Надявам се, че скоро ще оздравее и ще поведе отбора на ГЕРБ-СДС към победата“, добави той. 

Делян Добрев е от Хасково, където ще е водач на листата на ГЕРБ. Той е бил министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов. Депутат в 41, 42, 43 и 44 НС. Бил е председател на Комисия по енергетика в НС в периода 2014 – 2019 г. 

През 2017 г. Добрев подава оставка от всички заемани от него постове след разразил се скандал, придобил популярност с името „кумгейт“, за който е обвинен от депутатката Елена Йончева, че е кадрувал по роднинска линия в община Хасково. Обвиненията не са доказани.

Прецедент в парламентарното управление на България е гласуването на доброволно подадена оставка. Политическите опоненти на Добрев от парламентарната група на БСП сезират Конституционния съд за подадената оставка отхвърлена чрез гласуване, а преди произнасянето Делян Добрев оттегля оставката си. Становището на магистратите е, че Конституцията е нарушена и парламентът няма право да отхвърля доброволно подадена оставка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама