Борисов в Перник: Опозицията да пие най-хубавата вода

14:29, 02 мар 21 / Политика 25 2736 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

И днес премиерът Бойко Борисов обикаля страната по задачи. Компания му правят финансовият министър Кирил Ананиев и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Борисов провери новата пречиствателна станция в Перник.

Държавата е помогнала за изграждането на станцията, като по линия на ВиК холдинга с около 2 млн. лева ще се финансира изграждането и на допълнителни съоръжения по старата. С близо 2/3 са спаднали загубите на вода по трасето, а само преди година градът беше във водна криза и с множество аварии на ВиК мрежата, похвали се премиерът във Facebook. 

Пернишкият кмет Станислав Владимиров е от БСП. Премиерът многократно е изтъквал, че работят добре заедно. Владимиров пък не крие, че не е съгласен как левицата се управлява от Корнелия Нинова.

Преди една година какво беше, помните ли? Дъжд и отвсякъде безводие. Вода тече, а безводие“, припомни министър-председателят, като заръча в Перник водата да е най-хубавата. „Да не кажат после пуснаха водата, ама не е най-хубавата. Тук трябва да е най-хубавата вода. Опозицията да пие най-хубавата“.

Един ден така трябва да се отнасяте и към нашите кметове. Опозицията да я гледате най-много. Нали вече и малко политически трябва да говорим. Да си подготвяме нататък работата“, обърна се Борисов към кмета.

Тази година ще започне и големият воден проект в Перник, който се реализира с европейско финансиране за ремонт и изграждане на канализация в града. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама