Експерти, политици с опит и известни артисти в листите на „Демократична България“

18:00, 02 мар 21 / Новият парламент 25 2322 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Демократична България“ обяви листите с кандидатите си за 45-ото Народно събрание. Експерти в различни сфери, политици с опит, включително в изпълнителната власт, но също и известни артисти намират място в листите.

Експертът по изборен процес Антоанета Цонева, областният председател на ДСБ за 23 МИР Петър Маринов, икономистът Георги Ганев и д-р Таня Андреева са сред имената в листата след водача Атанас Атанасов в столичния район.

Съпредседателят на „Зелено движение” Борислав Сандов и пулмологът Александър Симидчиев, които са водачи на листи в страната, влизат веднага след Христо Иванов в 25 МИР в София. В листата са и Бонка Василева и Илина Мутафчиева, известни като едни от младите лица от протестите това лято.

Сред кандидатите в 24 МИР, воден от съпредседателя на „Зелено движение” Владислав Панев, са и зам.-председателят на ДСБ Цецка Бачкова, ИТ предприемачът Ивайло Мирчев и дипломатът Стефан Тафров от „Да, България!”, Мартин Димитров и др., съобщиха от коалицията.

Ето с кои номера ще се явят партиите на изборите

В листите на „Демократична България“ има и не малко представители на артистичните среди. Сред тях са певецът Стоян Михалев и актьорът Веселин Калановски, които са водачи във Варна и Ямбол, музикантът Васил Гюров, който е шести в столичния 24 МИР и Николай Табаков, който води листата в Кюстендил.

Пълните листи по райони могат да се видят на интерактивната карта ТУК.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Калин 09:22, 03 мар 21

Защо трябва да храним хора, които по друг начин не могат да си изкарват прехраната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама