Любен Дилов-син: Мога да бъда „купен“ само с голяма идея

10:50, 03 мар 21 / Новият парламент 25 2519 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Аз мога да бъда „купен“ само с голяма идея или голямо предизвикателство. Нито жените ще ме харесват повече, ако се отъркам във властта, нито ще имам повече време за любимото си хоби, нито пък ще изкарам някакви пари. Напротив – всичките ми досегашни опити в политиката са били свързани със здраво харчене от моя страна. Това каза кандидатът за депутат от ГЕРБ Любен Дилов-син в интервю за „Клуб Z“ по повод критиките към премиера, че си е купил интелигенцията в България. Според него би било чудесно, ако властта флиртува повече с т.нар. „интелигенция“, защото и двете страни ще спечелят от това. „Но ще е повече от  оптимистично, ако твърдим, че го прави“, каза той. 

Тактически ход: Защо ГЕРБ избира Любен Дилов-син пред своите хора?

Припомняме, че преди дни стана ясно, че той е водач на листата за народни представители на ГЕРБ-СДС в Бургас. В същото време Любен Дилов-син е в журито на тв формата „България търси талант“. Включването му в предизборната надпревара принуди телевизията да вземе мерки, за да ограничи обвинения в партийна пропаганда и сведе до минимум „рекламата“ на Дилов-син. Той обаче твърди, че като медиен човек никога не си е позволявал да смесва двете роли ( бел. ред. - на политик и медийно лице). 

Той е създател на движение „Гергьовден“, а през 2003 г. става и негов председател. Той твърди, че никога не го е напускал и завръщането му сега е наложено от поредния опит да „се съберат съчките в един сноп“ (бел. ред - десните партии). „Дали ще е успешен, зависи много и от добрата воля на ГЕРБ и усърдието на СДС. Истината е, че ГЕРБ демонстрират желание и правят крачки в тази посока“, каза той. 

Според него е изпуснат уникален шанс за последните в историята на България избори за Велико народно събрание. „Предложението на ГЕРБ беше разчетено като тактическа маневра и вместо да се възползваме от него и наистина да направим опит да рестартираме политическата система, самопоставихме се в тази ситуация, която наблюдаваме в момента“, посочи той, като изтъкна, че според него единствените, които честно са предложили някаква форма на събиране на усилията, са ГЕРБ. 

Попитан дали би се возил в джипа на премиера, Дилов отбеляза, че се возил в джипа на Иво Карамански и там е „доста по-страшно“. Въпреки това, той отчете като изключителна политическа иновация живите включвания от джипа на Борисов. „Ако Тръмп беше правил същото, може би още щеше да е президент“, подчерта Дилов. 

Той обаче отбеляза, че в последния управленски мандат на ГЕРБ и патриотите има много неща, които не одобрява. Според него в сферата на обществените поръчки все още е истински ад – и като законодателство и поднормативни актове, и като бюрократична практика. А в културната сфера има остра липса на визионерство и всички министри са принудени да играят тъжната роля на разпределящи мизерията. Той отправи критики и към Закона за защита на Черноморското крайбрежие, който според него не е мръднал и крачка напред.

 „Пък и да сме честни: едва ли някой е създал по-остроумни вицове за Борисов и управлението на ГЕРБ от "Гергьовден“, подчерта той. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 23:11, 03 мар 21

Хвала! Очевидно мнооого "голяма идея"...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама