Божков към медиите: Наричайте ме най-големия данъкоплатец, не укриващия се бизнесмен

10:40, 04 мар 21 25 1767 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бизнесменът Васил Божков излезе с отворено писмо, в което призова медиите да спрат да го наричат „укриващият се бизнесмен“, „обвиняемият бизнесмен, който се укрива в Дубай“ или „беглец от правосъдието“. Вместо това той изтъква, че е най-големият данъкоплатец, колекционер и дарител в спорта и предлага на медиите да го представят именно в тази светлина. Другото според него са манипулации.

Божков напомня, че България би трябвало да е правова държава, в която всеки е невинен до доказване на противното. „Срещу мен първо бяха повдигнати обвинения, после се търсеха доказателства. Досега не са намерили нищо. Няма и как да намериш нещо, което не съществува“, заявява той.

Антикорупционната комисия търси 278 млн. лв. от Божков и свързани с него лица

По думите му срещу него, семейство и бизнеса му е извършена безпрецедентна показна атака, нарушаваща грубо правовия ред и се закани виновните за това да си понесат последствията.

Никога и от никого не съм се крил. Още по-малко съм бягал. Напуснал съм територията на България по законоустановения ред. Нещо повече, подал съм лично сигнал до прокуратурата и всички компетентни институции за рекет и изнудване с доказателства за най-голямата корупционна схема по върховете на държавата. Там е посочен и адресът ми в Дубай. Всеки, който ме е потърсил, ме е намерил, а всяка медия, която е пожелала, се е
свързала с мен. Тенденциите и внушенията са особено опасни и добре платени, когато наближават избори. Всеки свързан с политика и медии е наясно с този факт“,
заявява бизнесменът и подчертава, че е извън страната не по свой избор.

Васил Божков оглавява листата на БНО в 25 МИР в София

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама