Отварянето на заведенията е предизборна концепция на премиера

11:44, 04 мар 21 / Новият парламент 25 2022 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Не мога да прогнозирам каква ще е избирателната активност, защото ситуацията е твърде необичайна, за да можем да прогнозираме с висока надеждност както на предишни избори, коментира пред БНР Цветозар Томов, социолог и бивш член на ЦИК.

Предизвестени ли са изборите?

Той посочи, че предизборните кампании винаги влияят на изхода на изборите. Особено с приближаването на датата. Най- много влияят черният пиар и скандалите. Кои теми ще бъдат водещи при кампаниите - една от тях ще е пандемията, но това няма да е достатъчно. А сега виждаме, че навлизаме в третата вълна на заразяване, а мерките се разхлабиха - обаче не знаем как ще завърши всичко това - ако станат много починалите от COVID-19, ако болниците се препълнят - всичко това ще повлияе на мнението на хората и ще даде верижна реакция. Но пък може коронавирусът въобще да не окаже влияние на избора на хората...“, смята още Томов.

Според социолога отварянето на заведенията е по-скоро предизборна концепция на премиера, която определя и действията на Щаба.

Ресторантите отварят при строги правила

Като че ли управляващите смятат, че за тях е по-изгодно да има ниска избирателна активност, но ако нещата станат катастрофални в пандемията, това може да им изиграе лоша шега“, коментира Томов.

Но по-същественото е, че една такава здравна политика е лекомислена спрямо човешкия живот. И да - ще има ново затваряне - въпросът е дали ще е след 4 април или преди това”, каза още социологът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама