В петък температурите стигат до 21 градуса

07:00, 05 мар 21 25 1522 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Днес ще преобладава слънчево време, с максимални температури между 16 и 21 градуса. Постепенно през деня облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на отделни места ще има краткотрайна мъгла. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 15-18 градуса. Температурата на морската вода 7-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините също ще бъде слънчево. След обяд облачността ще се увеличава и ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 10 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

През нощта срещу събота вятърът в Източна България ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. В събота ще е предимно облачно, на отделни места, главно в източната част на страната ще има и слаби валежи от дъжд, в планините, над 1200 м - от сняг.

С понижението на температурите и в североизточните райони и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Температурите ще се понижат значително и максималните ще са от 3-4 градуса в Североизточна България до 11-12 градуса в южните райони.

През нощта срещу неделя валежите навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъсва. През деня ще има променлива облачност, без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад, съобщиха от НИМХ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама