„Работникът“, получил сако от Борисов, е общински съветник от ГЕРБ

19:15, 04 мар 21 / Политика 25 3481 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„Работникът“, който получи като подарък сакото на премиера Бойко Борисов по време на вчерашната му инспекция на участък от АМ "Хемус", всъщност се оказа общински съветник от ГЕРБ във варненската община Суворово, съобщава „BoulevardBulgaria“. 

„След днешното посещение на строящата се магистрала съм и с едно сако по-малко. Янислав си го хареса и аз му го подарих. Това е най-малкото, което работниците заслужават“. Това е анонсът, който пиарите на премиера бяха публикували в неговия профил във Facebook, заедно с видеото, на което се вижда как Борисов му подарява сакото си навръх 3 март.

Как премиерът подари сакото си?

Във видеото, за което ви разказахме вчера, се вижда как премиерът Борисов инспектира работата по стоежа на участъка на АМ Хемус между п.в. "Боаза и разклона за Плевен - Ловеч. В импровизираната среща на строителната площадка един от главните герои, освен министър-председателя, бе мъж на име Янислав (Яни ме знаят, както той самия се представи). За разлика от строителите, които бяха облечени в сигнални жилетки или гащеризони, мъжът не носеше работни дрехи - облечен бе в грейка и анцуг.

Янислав направи комплимент на Борисов за сакото, а той веднага го свали и му го подаде да го пробва и му го подари. „Халал да ти е. Чакай да ти оправя якичката“. Работниците започнаха да му ръкопляскат, а той си взе от джоба само защитната маска, „за да не го глобят“ и му остави една запалка.

Снимка: Facebook

Кой всъщност е човекът с премиерското сако?

Часове по-късно в социалните мрежи се появи съвсем различна версия от тази на пиара на Борисов. Според нея - мъжът, получил сакото на премиера, не е редови работник от „Хемус“, а общински съветник от ГЕРБ във варненската община Суворово.

Съставът на ОбС от 2019 до 2023 г. показва, че групата на ГЕРБ е най-голяма (петима членове), а сред тях е мъж на име Янислав Ангелов Великов, съветник за първи мандат. Задочно потвърждение за самоличността на човека има в записи от заседанията на Съвета на Суворово в YouTube канала на общината - на първия клип може да се види, че той отговаря „За“ на въпроса на председателстващия как ще гласува съветникът „Великов“.

Същият човек се вижда и в блога на варненския депутат от ГЕРБ Павел Христов, който през септември 2020 г. публикува снимки от среща с „кметове, общински ръководители и общински съветници от партията в Суворово и Девня“. Срещата му в Суворово е в присъствието на кмета Йорданов и на мъж, който има видима прилика с човека от клипа на Борисов, макар че тогава носи предпазна маска - а сега не.

Никаква оставка, подкрепяме правителството на Бойко Борисов, категорични са хората в Суворово и Девня. В разговорите стана въпрос и за кадровата политика, за допуснати грешки, за компромиси с партньори и опозиция през мандата, но и за всички онези постижения, които с вдигната глава трябва да се посочат. Емисари на политическите опоненти и провалили се лидери удрят на камък в опитите си да отцепват хора от местните структури“, се казва в публикацията от сайта на Павел Христов.

Янислав Великов потвърждава пред „Фрогнюз“, че той е човекът от клипа на Борисов. В интервюто той казва, че работи на строителната площадка на магистралата като „началник на механизацията“, освен че е общински съветник на ГЕРБ в Суворово.

„Аз го посрещнах човека. В обедната почивка бяхме тук с колегите и обядвахме. Той мина, завъртя чупката, каза: „Добър ден“. Станах аз, отидох: „Добър ден, г-н премиер! Няма ли да седнете да се видим с хората“. Каза: “Да, разбира се!“. И всичко така тръгна. И то на джипа го има всичкото каквото се е случило", казва той.

Великов твърди, че не е бил предупреден за посещението на правителствената делегация и че за първи път се вижда с Бойко Борисов. Въпреки това в хората остава усещането, че това е поредният нагласен пиарски ход на ГЕРБ в предизборната кампания...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама