Определиха местата за поставяне на агитационни материали в Сливен

10:00, 05 мар 21 25 1764 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Със заповед на кмета Стефан Радев се регламентират местата – специално поставените табла по бул. „Цар Освободител“, за поставяне на плакати, обръщения и други предизборни агитационни материали, във връзка с насрочените на 4 април 2021 г. избори за Народно събрание. Предизборната кампания се открива на 5 март 2021 г., 30 дни преди изборния ден и приключва в 24.00 ч. на 2 април 2021 г.

Разпределението на таблата между кандидатите е по схема, като номерацията на таблата е съобразена с поредността на номерата на партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети в бюлетината, участващи в изборите.

Агитационните материали могат да се поставят на сгради, огради и витрини само след разрешение на собственика или управителя на имота. На всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава, съгласно чл. 183 от Изборния кодекс. Агитационните материали да се поставят така, че при премахването им да не се нанасят вреди на конкретните обекти, както и да се опази околната среда. Кметовете на кметствата и кметските наместници трябва да определят със своя заповед местата на поставяне на агитационните материали на територията на населените места, при посочените в заповедта изисквания.

Снимка: Община Сливен

Със заповедта на кмета се забранява по време на предизборната кампания унищожаването на агитационните материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, до приключване на изборите. Забрана има и за публикуването и излъчването на анонимни материали и материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. В заповедта се посочват и други забранени от закона действия.

Партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали в 7-дневен срок след изборния ден. Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на секретаря на община Сливен.

Заповедта е качена на сайта на Община Сливен, в секция „Избори за Народно събрание“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама