На места има объркване с партидни номера на ваксините

11:20, 05 мар 21 25 2959 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Лични лекари правят ваксини, които не се водят на тяхната практика, съобщи пред БНР общопрактикуващият лекар д-р Станислава Крайселска. На места има проблеми с обработката на партидни номера на ваксините, които не са били описани коректно от РЗИ, посочи тя.

Масово се оказва, че на тяхното име, на тяхното лечебно заведение не се води отпусната ваксина. И ги отхвърля. И се оказва, че тази ваксина се води на някой друг медицински център”, обясни лекарят.

Личните лекари са пренебрегнати в снабдяването с ваксини, категорична е д-р Крайселска. Малко заприличахме на филма „Игрите на глада“, смята тя.

Запазваме час и дата за ваксинация онлайн

Винаги сме с надежда и на старт да се включим активно, стига някой да ни даде този шанс", декларира общопрактикуващият лекар. На този етап сме на брифинги, на обещания“, изтъкна д-р Станислава Крайселска. 

Джипитата не са включени в системата за електронно записване за ваксиниране. „Сигурно сме като доведеното дете на здравеопазването“, коментира тя, запитана за причините личните лекари да не фигурират там като вариант.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама