Barbie създаде кукла в чест на Елинор Рузвелт

14:10, 07 мар 21 / Любопитно 25 1825 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Barbie измина дълъг път в развитието си - първата кукла бе с руса коса, сини очи и бански костюм. А благодарение на серията „Вдъхновяващите жени“ стана поетеса и авиаторка. Сега Barbie е първата дама на САЩ.

Една от най-влиятелните жени на ХХ век вече ще бъде модел за подражание на много момичетата по света - бившата първа дама на САЩ Елинор Рузвелт е превърната в кукла Barbie, като част от поредицата на компанията „Вдъхновяващи жени“, която отдава почит към влиятелните жени от историята.

Активистката Мая Анджелоу ще се превърне в кукла Barbie

Така тя става единствената първа дама на САЩ, която има кукла Barbie, кръстена на нея. Куклата е облечена елегантно в рокля с флорален принт, перлена огърлица и черна шапка.

„Радваме се да приветстваме бившата първа дама Елинор Рузвелт в поредицата „Вдъхновяващи жени“ на Barbie и да покажем как нейното постоянство като защитник на политиките за граждански и икономически права оказаха влияние върху света“, казва Лиза Макнайт, старши вицепрезидент и глобален ръководител на Barbie и куклите в „Мател“.

Barbie Дарт Вейдър е новият хит

Най-новото попълнение на компанията-производител излиза специално, за да отпразнува Международния ден на жената на 8 март, който отбелязва социалните, икономическите, културните и политическите постижения на жените, пишат CNN, цитирани от bTV.

Елинор Рузвелт е американска общественичка, съпруга на 32-рия президент на САЩ Франклин Делано Рузвелт и племенница на 26-ия президент на САЩ Теодор Рузвелт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама