Големите кавички на седмицата (1 - 5 март)

13:00, 06 мар 21 / Големите кавички 25 4132 Шрифт:
Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Подбрахме най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (22 - 26 февруари)

Когато говорим за управлението на пандемията, ние вече говорим за български модел. Виждате, че много държави направиха твърд локдаун, но това не доведе до резултат, защото няма обществена нагласа, че хората трябва да спазват стриктно мерките. Обществото трябва да бъде готово да ги спазва и те трябва да бъдат толкова меки и толкова твърди, че да дават резултат. Ние вървяхме по ръба на бръснача и постигнахме резултата, който много малки държави успяха да стигнат с такъв индекс на твърдост на мерките“, обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в ефира на bTV. 

Той заяви, че ако имаме достатъчно ваксини, може да бъдат имунизирани 70% от населението в страната до края на юни. От 500 до 600 хил. ваксинации на месец можем да правим. Именно затова сме поискали дози назаем от Франция и Германия“, уточни той.

Относно отварянето на зелените коридори и опашките пред пунктовете за ваксинция здравният министър заяви, че предпочита да гледа опашки за ваксини пред опашки за линейка. Ангелов обаче призна, че някои болници не са спазили указанията да качат на видно място кога работят с граждани.

 

„Когато човек иска някаква промяна, трябва да започне да я прави. Ако отказвате достатъчно дълго да влезете в политиката, ще влязат хора, които не искате да са там”. Така пулмологът д-р Александър Симидчиев обясни защо е решил да се кандидатира за депутат от листата на „Демократична България”.

„Влязох в коалицията, защото, ако следите моето развитие няколко години, ще видите, че това, което ме интересува е чистият въздух, климатичните промени, дигитализацията в здравеопазването. Това са все неща, които са същностни в програмата на коалицията”, уточни още той.

„Бoйкo, чecтитo! Вeчe cи CТAРEЙШИНА нa EНП! Приятeли, Гocпoд e c Бoйкo, зaтoвa пocтрoи тoлкoвa църкви. Oрбaн, кaктo вeчe прeдрeкoх, излeзe oт EНП. Мeркeл cлизa oт cцeнaтa нa кaнцлeр, a нe oтдaвнa и oт пaртиeн лидeр. Нaшият Бoйкo cтaвa CТAРEЙШИНA нa EНП. Нaй-дългo упрaвлявaлият и c нaй-мнoгo пoбeди. ДЖИПКAТA cвърши гoлямa рaбoтa. ДЖИПКAТA e вeчe cимвoлът нa EНП“. Това написа депутатът от ГЕРБ Георги Марков в профила си във Facebook.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама