Цветанов: Трябва да бъде въведено реално електронно управление

18:43, 05 мар 21 / Новият парламент 25 1907 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В България трябва да бъде въведено реално електронно управление. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ председателят на ПП „Републиканци за България” Цветан Цветанов, който е водач на листата с кандидати за народни представители в Благоевград и във Велико Търново за предстоящия парламентарен вот.

ПП „Републиканци за България“ обяви водачите на листите си

„С учредяването на ПП „Републиканци за България” дадохме ясна заявка, че ще бъдем алтернативата на сегашното статукво. Днес окончателно е финализиран проектът за управленска програма. България има нужда от ясен хоризонт, трябва ни отговор на въпроса накъде ще вървим след толкова години на безпътица, защото в момента противопоставянето - лично и институционално, вреди на страната и във външнополитически план ние изпускаме много от важните акценти за перспектива. Днес повече от всякога се нуждаем от реални политики, които да могат да стигнат до хората. За мен основните това са правосъдие и върховенство на закона. В тази секторна политика предлагаме намаляване на политическата квота във ВСС и ефективно разделяне на ВСС на колегии, въвеждане на индивидуално конституционна жалба, закриване на специализираното наказателно правосъдие“, допълни Цветан Цветанов.

Сред приоритетите в управленската програма на ПП „Републиканци за България” е въвеждането на реално електронно управление, каза още Цветан Цветанов и допълни, че това е тема, която може да обедини всички политици и политически формации.

Ако влязат в парламента: Републиканци за България ще създадат ново министерство

ПП „Републиканци за България” предвижда реални политики за българите в чужбина чрез създаване на Министерство на българите в чужбина, въвеждане на електронно дистанционно гласуване за българите в чужбина, както и създаването на многомандатен избирателен район в чужбина, подчерта Цветан Цветанов. По този начин ще бъде чут гласът на над 2 милиона български граждани в чужбина, отбеляза той.

Сред приоритетите на управленската програма е и развитието на икономиката, допълни председателя на партията. Предвижда се държавна подкрепа чрез създаването на бизнес хъбове във всеки от шестте района за развитие, коментира Цветанов.

„Семейните, микро, малки и средни бизнеси, гръбнакът на всяка икономика, трябва да бъдат подпомогнати от държавата. В регионалната политика предвиждаме създаването на регионални инвестиционни фондове и програми за изостаналите райони“, подчерта той.

Цветан Цветанов отбеляза, че ПП „Републиканци за България” ще бъде незаобиколим фактор в политическото пространство. Той допълни, че партията е една от малкото в страната, които се явяват самостоятелно на изборите.

Напишете коментар
Коментари: 11
1 Анонимен 19:24, 05 мар 21

То според мен последните 4 години сме на автопилот ?:Д

2 Анонимен 19:27, 05 мар 21

Герб винаги са били тъмната страна на политиката !! Смятам , че промяната идва с вас !! Успех Републиканци

3 Момчил Черешарски 19:29, 05 мар 21

Определено Цветанов е умен човек и щом го е казал значи има резон в цялата работа! За това аз му имам доверие, знам че може много повече от колкото народа си мисли.. за това нека избираме правилното на 04.04 номер 211

4 Буквар 19:30, 05 мар 21

България има нужда от ясен хоризонт, трябва ни отговор на въпроса накъде ще вървим след толкова години на безпътица. Доста правилно казано, накъде ще вървим зависи не само от Републиканците и от нас самите. Ако не ги подкрепим, ще останем на същото ниво, че дори и по лошо

5 Викинга 19:41, 05 мар 21

Цветанов е нашата месия, ще ни спаси от злото.. той е нашият Один!

6 Порше 19:50, 05 мар 21

Направете си сметката щом чуждите политици и сенатори забелязват колко е зле положението тука, а вие сте като коне с капаци, какво е дереджето на държавата ни... Адмирации за Републиканците, че продължават да са опозиция на ГЕРБ

7 Анонимен 20:10, 05 мар 21

За! Една промяна, която чакаме вече няколко десетилетия.

8 Stan 21:35, 05 мар 21

Електронното управление не е по вкуса на управляващите днес, и особено омразно за държавната администрация.

9 Neli 22:41, 05 мар 21

ГЕРБ ще плачат. СТРАХ ГИ Е! Цветанов правилно напусна . Чакаме Републиканците с отворени обятия!

10 Анонимен 08:31, 06 мар 21

Трябва но управляващите явно не искат

11 ALP 10:50, 06 мар 21

Електронното управление не е съвместимо с управлението от джипката, ще се объркат схемите

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама