Павел Вълнев: Яростта на ГЕРБ срещу нас издава страха преди парламентарния вот

08:36, 08 мар 21 / Новият парламент 25 2686 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Яростта на ГЕРБ срещу Републиканци за България издава страха преди парламентарния вот. Това написа във Facebook Павел Вълнев - заместник-председател на ПП „Републиканци за България“.

„В неделя премиерът подхвърли през прозореца на джипката, с блясък в очите, че в следващите няколко години в България ще дойдат 60 милиарда, (без да уточнява евро или лева). Парите са наркотикът, който опиянява лидера на политическа партия ГЕРБ и го лишава от способността да види катастрофата, до която неговото управление доведе страната през последните 11 години. Продължаващото с месеци потъпкване на народното недоволство с помощта на всички възможни средства и липсата на чувство за реалност породиха у управляващите усещането за възможна победа на предстоящите парламентарни избори. Страхът от раздялата с властта постепенно отстъпи място на самодоволството и самоизтъкването“, коментира Вълнев.

Павел Вълнев: България не е нормална държава

Той посочи, че резолюцията на Сенатския Комитет по международните отношения за България от 3 март 2021 г. е не само унищожителна оценка за управлението на ГЕРБ и нейните коалиционни партньори, но и настойчив призив на американския парламент за отрезвяване и коренна промяна на системата на управление в България с ясна цел – да се изкорени вездесъщата корупция и да се възстановят върховенството на закона и медийната свобода.

„Каква беше обаче реакцията на ГЕРБ и нейния създател? Както винаги в трудни за него ситуации, Бойко Борисов се скри и изпрати други да вадят „горещите картофи от огъня“. Двама „парашутисти“ в българската дипломация, бившият младежки активист на ГЕРБ Георг Георгиев и политическият номад Даниел Митов, ненадейно ощастливен с място в листите, оспориха официалния характер на Резолюцията на американския Сенат и направиха опит за принизяване на нейната роля и значение. Двамата заявиха, че Резолюцията е публикувана на уебсайтовете на двама сенатори, отразява тяхното лично мнение и не се явява официална позиция на американския парламент. Освен обикновен слугинаж, твърденията на Георгиев и Митов издават непознаване на американския политически живот и неговите институции“, коментира зам.-председателя на ПП „Републиканци за България“.

Резолюцията не е и не може да бъде лично мнение на подписалите я Председател на Сенатския комитет по международни отношения, сенатор Боб Менендес, демократ от щата Ню Джърси и сенатор Джим Риш, републиканец от щата Айдахо. Георгиев и Митов би следвало да знаят, че всички документи, които се публикуват на уебсайта на този комитет са официални документи на Сената“, посочи Вълнев.

Цветан Цветанов и Павел Вълнев: Към блестящите морета

„Вместо да вземат отношение към критиката в Резолюцията, дежурните пожарникари свързаха резолюцията с нашето посещение с Цветан Цветанов във Вашингтон и срещите ни на Капитолия.  Да, ние проведохме редица срещи с парламентаристи, членове на Сената и Конгреса, по време на своето едноседмично работно посещение, включително и със сенатора Тод Йънг, републиканец от щата Индиана, който е член на Сенатския комитет по международни отношения. Възможно е тези срещи и разговори да са ускорили процеса на приемане на резолюцията, но обикновено подготовката на такава позиция зрее месеци наред“, обясни той.

Публикациите по темата на присъдружните на ГЕРБ медии, за които обикновено няма дъно, опаковаха клеветите си като „разследване“ и обявиха, че сенатор Боб Менендес бил осъден за корупция. Но едновременно с това беше „уточнено“, че процесът бил прекратен „служебно“ или с други думи, че Боб Менендес не е бил осъден.  Разбира се, ако Боб Менендес беше осъден или беше обект на прокурорско разследване, той нямаше да заема един от най-важните постове в Горната камара на американския парламент, Сената“, подчерта Вълнев.

Самоук „политолог“ от преторианската гвардия отиде най-далече. Той си позволи да намекне, че Боб Менендес и Джим Риш са подписали изготвена от Цветанов и от мен, с помощта на наета от мен лобистка фирма, резолюция с цел да се срине авторитета на Бойко Борисов пред американския политически елит. „Политологът“ спомена, че това става срещу заплащане от 10 хил. щ.д., с което приравни американския конгрес до търговска фирма.

Така дежурните преторианци без да искат разкриха един дълго прикриван от Борисов и неговото обкръжение факт - липсата на елементарна лоялност към стратегическия партньор на страната - Съединените щати. Едва ли има друга страна, друго правителство в северноатлантическия Алианс, което да си позволява такъв език и такъв тон по отношение на американски политик, при това председател на Комитет на Сената. Нека не забравяме, че Боб Менендес е работил дълги години заедно с действащия американски президент Джо Байдън именно в този Комитет, а най-вероятно и по кандидатурата на България за членство в НАТО, чиито най-горещ застъпник беше именно Н.Пр. Джо Байдън.

На мен ми се струва, че да обявиш неосъждан американски сенатор за осъден, без знанието и благословията на Борисов, е малко вероятно.

Досега Бойко Борисов не си е позволявал нито сам, нито чрез неговите марионетки, да хвърля кал върху САЩ. Реакцията на Резолюцията на Комитета на Сената по международните отношения за България е или заради безвъзвратно загубено чувство за реалност, или логично следствие на предстоящото неизбежно окончателно напускане на политическата сцена.

Във всички случаи Резолюцията породи паника в ГЕРБ и тя едва сега започва. Паниката се подсилва и от очевидния факт, че твърдият електорат на ГЕРБ започна да ерозира. Яростта срещу партия Републиканция за България и третото ни място на частичните местни избори издават страх и преди парламентарния вот“, завърши Вълнев.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Константин 10:51, 08 мар 21

Герб ги е страх, защото им идва края, а Републиканци за България са много напред!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама