КАТ с цветя вместо глоби за дамите за 8 март

13:05, 08 мар 21 25 1786 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Цветя вместо глоби получиха дамите, пътуващи от Костинброд към София, от пътните полицаи по повод 8 март. Вместо актове и фишове те раздадоха повече от 450 цветя на дамите.

Междувременно стана ясно, че над 1500 водачи-родители са си позволили да не обезопасят своите деца при качването им в автомобил през изминалата година. Това обявиха от „Пътна полиция“ при старта на новата им акция на пътя, насочена към използването на обезопасителни колани и детски столчета в колите.

Всички глоби към КАТ - на един фиш

„Това е едно безотговорно поведение от тяхна страна към децата им. Апелираме към тях да бъдат по-отговорни. Да използват тези обезопаситени системи, за да осигурят безопасността на своите деца“, отбеляза гл. инспектор Николай Крушарски от КАТ. 

Глобата за необезопасено дете в автомобил е 50 лв., като на самия водач се отнемат и осем контролни точки. 

Снимка: CanStockPhoto

От КАТ обявиха, че често родителите, хванати в нарушение се изненадват от санкцията и дори не знаят, че има изискване децата им да бъдат в специално столче при пътуване в колата, предаде bTV. 

Според възрастта на децата има три вида столчета. Първите са за новородени и се използват до 1-годишна възраст. Вторите са от 1 до 4 г. и до 18 кг, а третите са за ръст над 120 см.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама