Продадоха чехли на Чърчил за 55 хил. долара

18:30, 10 мар 21 / Любопитно 25 2157 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Чехли, носени от бившия британски министър-председател Уинстън Чърчил (1874-1965 г.), бяха продадени на търг за 54 200 щатски долара, съобщи аукционната къща Bellmans, разположена в английския окръг западен Съсекс.

По време на втория си мандат като премиер от 1951 до 1955 г. Чърчил често е носел тъмносини рипсени чехли с инициали WSC в златен цвят. Купувачът е частен британски колекционер, чието име не беше разкрито. Очакваните разходи за пантофите на бившия премиер, който според различни социологически проучвания в Обединеното кралство е признат за един от най-великите британци в историята, бяха за 10-15 хиляди британски лири (14-21 хиляди долара). 

Анджелина Джоли продаде картина на Чърчил за рекордна сума

На същия търг беше продадена и чаша за бренди на Чърчил за рекордните 25 400 долара.

„Подготовката за търга беше вълнуващ момент. Сър Уинстън Чърчил остава дълбоко уважаван по целия свят. И двата артикула предизвикаха огромен интерес от потенциални купувачи от различни страни“, каза Джулиан Динин, говорител на аукционната къща Bellmans. Той посочи, че по-рано пантофите и чашата на Чърчил са били притежание на колекционер, който ги е придобил през 1998 г. на търг, организиран от роднини на бившия премиер, пише БГНЕС.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама