„Галъп“: Само Радев с положителен рейтинг, а Борисов сред най-харесваните политици

14:31, 10 мар 21 / Политика 25 4339 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Президентът Румен Радев остава единственият политик, който има положителен рейтинг. Идентично се движи и институционалният рейтинг на президентството.

Премиерът Бойко Борисов пък завършва и третия си мандат като един от най-харесваните политици – основно заради доверието, което получи в първия етап на коронавируса у нас.

Това сочат данни на „Галъп интернешънъл болкан“ от изследвания „лице в лице“ с таблети, които показват картината към началото на всеки месец, последното от които е в периода 22 февруари и 1 март сред 1008 души. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.1% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 52 хиляди души.

Една от фигурите със сравнително добри показатели за доверие е и председателят на парламента Цвета Караянчева. Тя е с доверието на политик от „златната среда“.

Вирусът

Расте желанието за ваксиниране. Ако към началото на януари и към началото на февруари 27% са искали ваксина, а 48% са били против, то сега 36% искат, а 41% са против, т.е. „ножицата“ между искащи и неискащи се затваря в полза на искащите. Най-силно искат ваксина най-възрастните.

Обществото у нас става все по-нетърпеливо за облекчаване на ограниченията. Към началото на март 55% са за по-леки мерки, а 32% – за по-строги.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:38, 10 мар 21

Защо ли няма анкета
"КОЙ ПОЛИТИК СМЯТАТЕ ЗА НАЙ-КРАДЛИВ В ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ?"
Интересно ще е. Не такива глупости да пишете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама