Холивудски актриси-революционерки

20:05, 10 мар 21 / Любопитно 25 2235 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Въпреки че Холивуд предпочита по-въздържани звезди, които остават възможно най-далеч от противоречиви и политически въпроси, все по-голям брой актриси използват славата си, за да провокират дискусии по различни социални и политически проблеми, да се борят за каузите, на които държат, и да нарушават статуквото, за да направят тяхната индустрия и света по-добро място. Актриси, извършващи революции на различни фронтове.

Ето няколко дръзки актриси, които винаги продължават напред и никога не си държат езика зад зъбите. Селекцията е на "Еспресо Комюникейшън".

Ема Уотсън

Младата британска актриса придоби популярност след ролята си на Хърмаяни в поредицата за Хари Потър. През 2014 г. тя стана посланик на ООН, посветена на борбата за равенство между половете и статута на жените.

Джейн Фонда

83-годишната актриса и вечна активистка е ветеран в много битки. Тя редовно участва (и бива арестувана) в различни демонстрации, протестирайки срещу проблеми като климатичните промени и расизма.

Кои звезди имат най-много бракове зад гърба си?

Ашли Джъд

Въпреки че не всички са съгласни с нейните спорни възгледи за сексуалните отношения в работата, тази актриса беше първата, която публично обвини Харви Уайнстийн в сексуално насилие.

Джесика Частейн

Джесика Частейн е говорител на движението "Time's Up", което се бори със сексизма и сексуалното насилие във филмовата индустрия. Тя също така стартира "Freckle Films", продуцентска компания, ръководена изцяло от жени.

Джина Дейвис

Актрисата е най-известна с емблематичната си роля в култовия филм „Телма и Луиз“, с участието на Сюзън Сарандън. Дейвис работи с ООН за постигане на равенство между половете и разнообразие на екрана.

Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Сюзън Сарандън

Сюзън Сарандън е обожавана не само заради таланта й. Тя е и една от малкото по-възрастни актриси, все още активни в окупираната от младите индустрия. Сарандън използва статута си, за да се бори за няколко каузи. Тя дори беше арестувана по време на протест срещу имиграционната политика на Доналд Тръмп.

Сандра О

Сандра О е талантлива корейско-канадска актриса, която стана първата азиатка, номинирана за главна роля в драматичен сериал на наградите "Еми 2018". След това тя спечели първия "Златен глобус", присъден на азиатка за главна роля в телевизионна драма от близо 40 години през 2019 г. за ролята й в сериала "Killing Eve".

Най-абсурдните покупки на холивудските звезди

Блейк Лавли

Превърнала се в суперзвезда благодарение на ролята си на Серена в сериала „Клюкарката“, Блейк Лавли е омъжена за канадския актьор Райън Рейнолдс („Дедпул“). Тази отдадена филантропка подкрепя множество каузи. Всъщност тя и съпругът й наскоро дариха 200 000 щатски долара на NAACP в подкрепа на антирасистки инициативи, предизвикани от убийството на Джордж Флойд от ръцете на полицията в Минеаполис.

Дарил Хана

През 2013 г. 59-годишната актриса направи заглавия в света на шоубизнеса, когато разкри, че е била диагностицирана с аутизъм на 9-годишна възраст. Тя обърна внимание на многобройните, но рядко обсъждани жени, които живеят с ASD.

Лора Дърн

Страстната природозащитничка и актриса Лора Дърн работи с Националния съвет за защита на ресурсите. Тя също си сътрудничи с Моника Рамирес, адвокат, която представлява деца мигранти, задържани на границата със САЩ.

Кристен Стюарт

Кристен Стюарт премина от тийнейджърски идол, изобразявайки младо момиче, което се влюбва в неспокоен, харизматичен и красив 200 години по-възрастен вампир от поредицата „Здрач“, до гей икона, в която се превърна през 2016 г. Сега тя използва своята слава за популяризиране на проблемите на ЛГБТ общността, пише БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама