Снимат филм за мечка, починала от кокаин

19:05, 11 мар 21 / Любопитно 25 2404 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Някои от най-добрите филми са по истински истории. Сред тях ще бъде и този за мечка, която случайно изяжда 31 килограма кокаин.

Кокаиновата мечка ще бъде режисирана от Елизабет Банкс - американска актриса, продуцент и режисьор, а продукциите ще стартират Фил Лорд и Крис Милър, пише порталът „Lad Bible“. „Универсъл пикчърс“ ще стои зад трилъра, който се снима по истинското събитие от 1985 година. Сценарият за кокаиновата мечка е написа от Джими Уордън, но останалото се пази в тайна.

Топлото време събуди мечетата в Белица

Колкото и да изглежда невероятно, в Кентъки през 1985 г. мечка наистина умира до пътна чанта, съдържаща кокаин. Чантата, както по-късно е установено, съдържала повече от 31 килограма първокласен кокаин. Пакетът е изхвърлен от самолета на контрабандиста на Андрю Торнтън, пише БГНЕС. 

Когато е открита контрабандната стока, чиято стойност се изчислява на около 15 милиона долара, около животното имало пръснати само 40 празни пакета. „Стомахът му беше буквално пълен с кокаин до горе. На планетата няма бозайници, които биха могли да оцелеят в това“, казва експертът, който е изследвал мечката.

Според „Индипендънт“ Торнтън е бивш адвокат и полицай в отдела за наркотици. Когато се впуска в контрабанда на кокаин, той използва „Чесна“ - малък самолет, за да доставя стоки от Колумбия до Джорджия, като хвърля пакети в необитаеми райони. Самият Торнтън загива, скачайки от самолета, като според официалния доклад е ударил главата си в опашката му, поради което не е могъл да отвори парашута си. 40-годишният мъж е намерен на път в Ноквил, Тенеси. В дрехите, с които е бил намерен, са открити 4500 долара в брой, пистолет, ножове и ключове за самолета.

Мечката, за която се прави филмът, вече е препарирана и може да бъде видяна в магазина „Кентъки за Кентъки“ в Лексингтън. Името ѝ е Пабло Ескобар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама