Колко често да се подстригваме според типа коса

16:00, 13 мар 21 / Любопитно 25 2511 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ако подстригвате косата си твърде често, това може да ви попречи да я пуснете дълга. Ако пък я подстригвате твърде рядко, тя може да се превърне в слама. Но колко често е „често“ и колко рядко е „рядко“? Най-доброто нещо, което можете да направите, е да подстригвате косата си според типа ѝ. 

Широките дънки се връщат на мода през 2021 г.

Ето на какъв интервал трябва да посещавате фризьора си в зависимост от текстурата на косъма:

Хората с къдрава коса може да я подстригват по-рядко. Това е така, защото дори когато започне да расте, няма да изглежда много по-различно.

Ако искате да оставите косата си да расте, подстригвайте я на всеки 6 месеца. Но ако искате да запазите дължината и прическата си, подстригвайте я на всеки 3 месеца.

Чупливата коса обикновено е доста суха. Ето защо е препоръчително да я подстригвате веднъж на 6-12 седмици. В случай, че косата ви е увредена или боядисана, би било по-добре да я подстригвате всеки път, когато я боядисвате. Така ще предотвратите прекомерното изгаряне на краищата.

Продукти, подобряващи здравето на жените

Правата и фина коса може да бъде трудна за поддържане. Трябва да я подстригвате често, но не по много. Най-добре е да посещавате фризьора си веднъж на 10 седмици.

Гъстата коса не се нуждае от подстригване по-дълго време. Добре е да подстригвате косата на всеки 6 месеца.

По-тънката коса е склонна към накъсване. Плюс това може бързо да загуби формата си. Така че за да запазите прическата си, е добре да я подстригвате на всеки 2 месеца.     

Ако косата ви е склонна да цъфти, използвате преса или маша, или я боядисвате редовно, по-добре е да я подстригвате веднъж на 8 седмици, пише Нова телевизия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама