Христо Иванов определи като „бълнуване“ говоренето за коалиция с БСП

08:25, 12 мар 21 / Новият парламент 25 2173 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вчера транспортният министър Росен Желязков заговори за коалиция между „Демократична България” и БСП, след като двете политически сили независимо една от друга упрекнаха държавата за пропуснати ползи заради концесионния договор на летище София. Според съпредседателя на „Демократична България“ и водач на листите в 25 МИР-София и в Пловдив Христо Иванов българската държава се отказва от половин милиард лева от името на народа. По думите му тези пари са отишли в „поредния кладенец, в който изтичат нашите пари“.

Кладенец за пари ли е Летище София?

Приказките на транспортния министър за коалиция между „Демократична България” и БСП са абсолютни бълнувания. Това, което Росен Желязков не спомена, е кой е собственикът на фирмата, която има концесията на летище София. Мога да предположа, че ако крайният собственик лъсне, ще се окаже, че това е поредното доказателство за коалицията между ГЕРБ и ДПС. Така че, г-н Желязков, фокусирайте се върху тази коалиция и недейте да търсите фантасмагории“, заяви той, цитиран от партията.

Изнервен, изнервен, изпотен, министър Желязков излъга, че концесионерът на летището бил най-големият инфраструктурен фонд в света – това е абсолютна лъжа”, заяви във видео, излъчено на живо във Facebook кандидатът за депутат от „Демократична България” Ивайло Мирчев, водач на листата в Бургас и трети в столичния 24 МИР. Той изтъкна, че в момента се иска отлагане на плащането на концесионните такси за период от 10 години. Мирчев посочи, че данъчните облекчения за българския бизнес и гражданите заради пандемията са за срок от една година и попита защо концесионерът на летище София получава отсрочка от 10 години.

Това представлява държавна помощ и ние призоваваме ЕК да бъде много внимателна, защото това са пари, които излизат от българските данъкоплатци”, каза още Мирчев. Той се обърна и с въпрос към ДАНС ще каже ли кои са реалните собственици на фирмата, получила концесията, като припомни, че летище София е стратегически обект от значение за националнатата сигурност. 

 

Напишете коментар
Коментари: 9
1 Анонимен 12:57, 12 мар 21

Абе ако усетиш интереса в тая посока, друго ще говориш. Вие ДБ нали сте по схемите.

2 Тодор 13:24, 12 мар 21

Христо Иванов и неговата майка са част от БСП още преди 1989-а! Да не говорим, че Атанас Атанасов е кадър на създадената от БСП - ДС! Какви демократи са тези тогава?

3 Тулупче 17:45, 12 мар 21

Христо Иванов е поредната пиявица. Прави се на патриотичен а защо смучи държавни пари?

4 Сичко коз 17:49, 12 мар 21

Иванов не е с нищо по различен от мутрите ГЕРБ. До вчера целуваше ръката на Борисов и му ближеше задника с подмазвания. Днеска голям родозащитник го раздава. Народа помни Ицооу.

5 долу маската 17:50, 12 мар 21

Оф Ицко един дол дренки сте всички, не се прави на света вода... От школата на Борисов излезе и ти.

6 Лизач 17:54, 12 мар 21

Ей палячо, стига с тази роля... Аре бегай при Бойко да се отчетеш.

7 Анонимен 17:54, 12 мар 21

Христо е от пионките на Бойко да не се прави на света вода. Всичко знаем мръсното му минало. Колкото и да се изкарва момина сълза в момента целта му да ви изсмуче паричките.

8 Пуканка 20:09, 12 мар 21

Христо лицемер долен! До вчера беше дясната ръка на Бойко, днеска голяма офанзива го играеш. Май сте дъщерна партия на ГЕРБ! Да, България = ГЕРБ.

9 Росен 09:50, 13 мар 21

Дълбоки червени корени има Христо Иванов и веднага би се прегърнал с БСП или Мая-ма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама