Netflix обмисля да ограничи споделянето на пароли

18:30, 12 мар 21 / Любопитно 25 2208 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Някои потребители на платформата Netflix напоследък виждат на екрана следното съобщение: „Ако не живеете със собственика на този акаунт, трябва да имате собствен, за да продължите да гледате“. Говорител на компанията заяви пред ВВС : „Този тест е създаден, за да гарантира, че хората, които използват акаунти в Netflix, имат право да го правят“. Предстои да се вземе решение дали компанията ще разпространи това предупреждение масово в своята мрежа.

В пробния период потребителите могат да проверят дали им е разрешен достъп до акаунта чрез код, изпратен чрез текст или имейл. Netflix се опитва да предприеме мерки срещу некоректни потребители, въпреки че не е ясно колко хора използват платформата, спазвайки стриктно условията за ползване, съобщи БГНЕС.

Тим Бъртън снима сериал за семейство Адамс

Платформите за стрийминг, включително Netflix, HBO Go, Amazon Prime и Disney +, позволяват на потребителите да създават множество профили в акаунта, но по условие това могат да са само членове на едно домакинство.

През 2016 г. съоснователят и главен изпълнителен директор на Netflix Рийд Хейстингс заяви: „Споделянето на пароли е нещо, с което трябва да се научим да живеете, защото има толкова много легитимно споделени пароли – например между съпрузи и децата им и мисля, че за сега това не е проблем”. През октомври 2019 г. главният продуктов директор Грег Питърс заяви, че компанията разглежда въпроса за споделянето на пароли, но заяви, че няма „големи планове за кардинални промени”.

Netflix спечели почти 37 милиона нови абонати през 2020 г. и сега има повече от 200 милиона абонати по целия свят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама