Първият в света хотел на полярните мечки отвори врати в Китай

19:30, 13 мар 21 / Любопитно 25 2132 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Хотел, който бе обявен за първия в света „Хотел на полярните мечки“, бе открит в далечната североизточна провинция Хейлунцзян в Китай, като предизвика двуполюсни ракции - щастливи гости и критики. 

Хотелът „Polar Bear“, част от тематичния парк „Harbin Polarland“ в столицата и най-големият град на град Хейлунцзян, Харбин, отвори врати в петък с обещанието за денонощно гледане на полярни мечки от всичките 21 стаи за гости, съобщи „Сабах“.

Топлото време събуди мечетата в Белица

„Независимо дали се храните, играете или спите, полярните мечки ще ви правят компания“, заяви официалният акаунт на „Harbin Polarland“ в WeChat в публикация в четвъртък. Снимки и видеоклипове на китайските държавни медии показват как хората наблюдават две полярни мечки в закрито помещение с изкуствен лед и малки водни басейни.

Ян Лиу, говорител на „Harbin Polarland“, заяви пред Ройтерс, че закритата площ е само част от общото заграждение на мечките и че те се пускат на открито, когато температурата и качеството на въздуха позволяват. Тя каза, че интересът към престоя в хотела, където стаите варират от 1 888 до 2 288 юана (290,10 до 351,56 долара) на вечер, е „много висок“, като добави, че е резервиран изцяло през пробния период.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Природозащитниците обаче разкритикуваха хотела

Полярните мечки принадлежат на Арктика, а не на зоологически градини или стъклени аквариуми - и със сигурност не на хотели, каза Джейсън Бейкър, вицепрезидент на групата за правата на животните PETA пред Ройтерс. „Полярните мечки са активни до 18 часа на ден сред природата, обикаляйки хабитати, които могат да се простират на хиляди мили, където се радват на истински живот.“

Китай развъжда гигантски прасета с размер на полярни мечки

През 2016 г. търговски център в южния град Гуанчжоу привлече глобално осъждане, след като се появиха видеозаписи на полярната мечка с име Пица, която лежи в заграждение със стъклени стени. „Harbin Polarland“ е създадена в края на 2005 г. и е първият полярен увеселителен парк в света, предаде БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама