Жълт код за вятър и дъжд в голяма част от страната

07:00, 17 мар 21 25 1668 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за силен вятър е обявен в 14 области на страната – Видин, Враца, Монтана, Плевен, София-град, София-област, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, Велико Търново и Габрово.

Жълт код за дъжд и сняг има в 7 области – Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Шумен, Разград и Силистра.

В планинските райони, Предбалкана, Лудогорието и високите котловинни полета снеговалежите ще продължат, а покрай Дунав и в източните райони валежите ще са от дъжд. Главно над югозападната част от страната ще има разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 5 и 7 градуса. Температурата на морската вода е 6-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи. Ще духа силен северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4, на 2000 метра - около минус 8 градуса, съобщават от НИМХ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама