Роднини ще се грижат за осиротелите близнаци от Карнобат

10:28, 18 мар 21 25 3172 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Семействата на двамата починали родители на родените в Бургас близнаци ще поемат грижата за тях. Сред тях са бабите и вуйчото на децата, предстои и разговор с дядото. Това обясниха от службата Закрила на детето” пред Нова телевизия. 

Съдбата на двете бебета развълнува цяла България, а мнозина призоваха за организиране на дарителски кампании.

Майката на близнаците почина във вторник в Бургаската университетска болница, след като състоянието ѝ се влоши рязко заради Covid-19. Дни по-рано децата се родиха, докато тя бе в кома. По-рано от коронавирус почина и бащата на децата, както и единият им дядо.

В момента децата се намират в Отделението по неонатология, а съдбата им развълнува цяла България и много хора поискаха да помогнат. Бебетата имат и по-голяма сестричка – на 4 години. В четвъртък роднини на починалите майка и баща помолиха всички постове в социалните мрежи, свързани с дарения за тях, да бъдат изтрити, тъй като за момента нямат нужда от финансова помощ.

„Установихме, че семействата на двамата родители имат желание да се грижат за децата. Днес предстои разговор с бабата по бащина линия, за да се подготвят документите и да се създаде настойнически съвет. В него могат да участват членове и на двете семейства. На по-късен етап те ще могат да осиновят децата”, обясни Павлина Спиридонова, началник отдел Закрила на детето.

Кметът на Община Карнобат заяви, че ако семейството има нужда от финансова помощ, на следващо заседание на Общинския съвет ще бъде внесена докладна записка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама