Валежите спират следобед

07:00, 19 мар 21 25 1707 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На много места, главно в Южна България, ще има валежи от дъжд, но от запад ще започнат да спират. Облачността над страната още преди обяд от запад бързо ще се разкъсва и намалява до слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат предимно между 6 и 11 градуса. Вечерта от юг-югозапад ще започне ново увеличение на облачността, отначало средна и висока.

Над Черноморието ще бъде облачно, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. Вечерта облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен северозападен, по южното крайбрежие север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 7 и 8 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините в сутрешните часове и преди обяд ще има валежи от сняг, но от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява и в следобедните часове над повечето райони вече ще е слънчево. Ще духа до умерен, само по най-високите върхове временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра - минус 6 градуса.

В събота ще преобладава облачно време и от югозапад ще започнат нови валежи, предимно от дъжд, в планините - от сняг. Вятърът ще се ориентира от изток, в Източна България от югоизток; ще се усили до умерен. В неделя на много места ще има валежи от дъжд, във високите котловинни полета и в Предбалкана - от дъжд и сняг; има повишена вероятност за значителни количества, главно в западната част от страната. Вятърът ще е от източна четвърт, умерен, временно силен. Температурите ще останат по-ниски от обичайните за март, съобщават от НИМХ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама