Коронавирусът у нас: Болниците в София са пред колапс

10:10, 21 мар 21 25 2333 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Ако тенденцията на хоспитализации се запази, то до няколко дни лечебната мрежа ще бъде в колапс. Това каза директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев пред БНТ. „Ще свършат възможностите на лечебните заведения да обслужват пациенти. Персоналът е константна величина и не може да поеме повече от възложените му задачи“, каза още той и призова за разбиране към въвеждането на мерките, които влизат в сила от утре.

По думите му те са резултат от експертен анализ, като от всяка мярка се очаква определен резултат. Прозорецът от няколко дни е възможност обществото да се подготви за ограничителните мерки, ресторантьорите имат продукция, която трябва да бъде реализирана, родителите трябва да организират кой ще гледа децата, каза още д-р Пенчев.

Митове и истини: Водят ли ваксините до безплодие и сериозни странични ефекти?

Данните от последното денонощие

2541 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас през последното денонощие. Това сочат данните на Единния информационен център. Направени са 11 979 теста, което значи , че положителните проби са 21%.

През последните 24 часа са починали 34 души, a излекуваните са 641. Най-много новозаразени има в София – 681 суши, Бургас – 305, и Варна – 277. В болница са настанени 8545 пациенти, като в интензивни отделения са 691.

През последното денонощие е поставена ваксина на над 3800 души, така общият им брой става 366 547.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама