Путин демонстративно си пусна видео как си почива в Сибир

16:27, 21 мар 21 / Свят 25 3177 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пресслужбата на президента на Русия показа кадри от намиращите се в Сибир Владимир Путин и министъра на отбраната Сергей Шойгу, предава РИА Новости. Още през седмицата Путин обяви, че ще прекара уикенда в тайгата, за да „си почине малко“.

Кадрите показват как президентът в топъл костюм се е качил зад волана на машина с висока проходимост. В нея той вози министъра на отбраната през тайгата. Те също минават по висящ мост над река, а след това обядват.  Освен това Шойгу показва на Путин своята работилница за обработка на дървета. На записа министърът показва на президента някои от своите творби от дърворезба.

СБЛЪСЪК: Ще се сринат ли отношенията между САЩ и Русия?

Демонстрацията идва на фона на сериозно обтягане на отношенията между Русия и САЩ, особено след като в интервю американският президент Джо Байдън отговори утвърдително на това дали смята руският си колега за убиец, пипе „Сега“.

Заради скандала Москва извика за консултации посланика си в САЩ Анатоли Антонов. Този дипломатически прийом се използва като по остра от обичайната реакция на напрежение между две страни. В неделя Антонов се върна в Москва, като придвижването му се следеше внимателно от руските агенции.

„Трябва да се свърши много работа. Необходимо е да се анализира състоянието на руско-американските отношения, в които се намираме. Руската страна многократно е подчертавала, че се интересуваме от развитието на руско-американските отношения. Просто трябва да решим сега“, обяви Антонов, цитиран от РИА Новости. Според посланика все още е трудно да се каже колко дълго може да отнеме престоят му в Москва. „Но аз изхождам от това, че ще остана толкова дълго, колкото е необходимо“, казва Антонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама