Въпреки пандемията: Многохиляден карнавал по улиците на Марсилия

12:25, 22 мар 21 / Свят 25 1993 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Въпреки пандемията във Франция, 6500 души се събраха на забранен карнавал в Марсилия. Напук на противоепидемичните мерки тълпи костюмирани младежи преминаха през центъра на града под звуците на музика и под смаяните погледи на минувачите, предаде bTV. 

Карнавалът във Венеция ще е онлайн заради пандемията

Няма заявка за събитие в префектурата, няма маски, няма физическа дистанция. Пълна безотговорност от страна на участниците в карнавала в квартал Плейн в Марсилия“, пише префектурата на департамента Буш-дю-Рон в Twitter. 

Според снимки от сайта, които се публикуват от участници и странични наблюдатели в социалните мрежи, плътна тълпа от хора, облечени в многоцветни тоалети преминава по улица „Жан Жорес“, много от тях се разхождат по централните улици на града. Много от хората в кадър не носят маски.

Според радио „France Bleu“ периметърът на карнавала вече е отцепен от полицията, но досега полицията не е предприела действия за разпръскване на тълпата.  

Премиерът Жан Кастекс на 18 март обяви въвеждането през нощта на 20 март на нов период на изолация в 16 департамента на страната за четири седмици поради ситуацията с разпространението на коронавируса. Въпреки че Марсилия не е сред 16-е департамента със строга карантина, там важат стандартните ограничения като носене на маски и забрана на масовите събития, предоха от ТАСС, цитирани от БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама