COVID-19 по света: Пълен локдаун в Германия по Великден

10:28, 23 мар 21 25 2435 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Германия удължава сегашните строги мерки за борба с коронавируса до 18 април и призовава гражданите да останат по домовете си за пет дни по време на великденските празници, обяви канцлерът Ангела Меркел.

В преговори, продължили до късно тази нощ, тя убеди лидерите на 16-те провинции да се откажат от плановете за постепенно отваряне на икономиката, за което беше постигната договорка по-рано този месец. Причината е резкият скок на новоинфектираните с коронавирус, предаде БНР.

В периода от 1 до 5 април ще бъдат затворени и всички магазини. Само тези, продаващи хранителни стоки, ще имат право да работят в събота, 3 април. Религиозните служби за Великден ще бъдат без посетители, но ще бъдат предавани онлайн.

Канцлерът Ангела Меркел подчерта на пресконференцията след срещата, че в момента британският вариант на вируса доминира в Германия. Това според нея означавало, че най-голямата европейска икономика е в "нова пандемия". Според Меркел това бил нов вирус, който е по-инфекциозен и по-смъртоносен.

Германия започна предпазливо да отменя някои от ограниченията по-рано този месец. Но разпространението на по-заразни варианти на вируса доведе до скок на инфекциите, което породи опасения, че болниците ще бъдат скоро претоварени, ако не бъдат взети нови мерки.

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 13:46, 23 мар 21

Това значи ли, че и българите в Германия няма да могат да отидат до изборните бюра и да гласуват?

2 Анонимен 14:27, 23 мар 21

Ако си бяха останали в България, щяха да могат да гласуват и да решават бъдещето на страната, в която живеят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама