Да помагаш не е нищо извънредно: Ето отличените от TimeHeroes

15:45, 23 мар 21 25 1937 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Най-голямата платформа за доброволчество у нас, TimeHeroes, връчи своите призове на доброволци, организатори, компании и журналисти. С изненадващи обаждания, излъчени в ефира на БГ Радио на 20 и 21 март, бяха обявени отличените в годишните награди ГЕРОИТЕ.

Престижните призове бяха раздадени за хора и организации с изключителен принос за развитието на доброволческата култура в България. Журито на наградите мина през трудния избор от общо 211 номинации, за да стигне до решението да раздаде 22 приза.

С наградите ГЕРОИТЕ за четвърта година отдаваме благодарност на много от смелите хора, които ни носят надежда и ни показват колко е важно да бъдем заедно. Героите, които действат, които не чакат, за които да помагаш не е нищо извънредно. И преди, и сега. Искрено се надяваме, макар и по-различен начин, че сме успели да предадем вълнението и огромната емоция, които церемонията по раздаването на призовете носи, както и да отдадем признание на всички заслужили. Благодарим - и на тези, които бяха наградени, и на всички номинирани. За нас е чест! Нямаме търпение за следващите ви добри дела!”, заявиха организаторите.

Сред отличените тази година са всички доброволци към Планинската спасителна служба; застаналите на първа линия в COVID отделения Мирослава Попова и Тихомира Методиева-Тихич; Светла Паркър и Ан Грифин за инициативата си за доставка на топъл обяд на медици в разгара на пандемията; както и Стефания Георгиева и Иван-Александър Иванов за проекта си Остави се да си Воден”.

Наградени бяха още Федерация на природозащитни сдружения Зелени Балкани” за техния Спасителен център за диви животни, както и Фондация „Асоциация Анимус“ за горещите телефонни линии за жертви на насилие по време на пандемията.

Статуетки взеха още и Hewlett Packard Enterprise за цялостната доброволческа политика на компанията, магазини Стената за малък бизнес с голямо сърце, а също така и журналистът Юлиана Методиева за сайта Marginalia.

Журито на наградите беше в състав Петя Кокудева, писател и журналист, Красимира Величкова, Българския дарителски форум, Александър Куманов, Форум Ключ, Силвия Великова, БНР, както и членове на екипа на TimeHeroes. 

Историите на всички, които получиха престижните призове в ГЕРОИТЕ 2020, можете да прочетете тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама