Каракачанов: Ако една държава няма сигурност, нямаше да лови чужди шпиони

09:43, 24 мар 21 / Политика 25 2860 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Една държава, ако няма сигурност, то нямаше да лови чужди шпиони. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с шпионската афера, при която шестима души бяха обвинени в шпионаж в полза на Москва, а двама руски дипломати обявени за персона нон грата.

Шпионската афера: И двама руски дипломати са замесени

„Този случай на практика е под наблюдение от 6 месеца - от Военното разузнаване, МВР, ДАНС и Прокуратурата. Всеки, който се е наел да работи за чужда държава, трябва да си поеме отговорността“, коментира той в ефира на bTV.

Quote Icon Засиленият интерес от чужди държави към българската армия се дължи на един факт - засилената модернизация Красимир Каракачанов

Според Каракачанов трудно може да се каже, че замесеният в скандала полковник от Министерство на отбраната е изнасял важна информация, но предстои това да се разбере.

„Полк. Петър Петров беше помощник в една от дирекциите на Министерството на отбраната. Той е бил награден за военна доблест - почетен знак на Министерството на отбраната. Военнослужещите се награждават при дълга и безпроблемна служба...Аз не съм работил непосредствено с него“, коментира военният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама