Големите кавички

11:00, 24 мар 21 / Големите кавички 25 3595 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (15 - 19 март)

„Не строя в Морската градина във Варна. По-скоро правя озеленяване. Това се вижда - насадих много храсти, доста дръвчета. Защото по принцип за мен зеленото, чистото, чистата вода, чистата храна, чистата природа, но и чистите партии и политици, е много важно да бъдат такива“. Това коментира в ефира на bTV лидерът на ПП „Воля“ Веселин Марешки, който води листата на патриотичната коалиция с НФСБ във Варна.

„Трябва ли да коментирам дребни неща?“, отговори той на въпрос на Антон Хекимян за строителството на басейн в Морската градина. „Относно басейна, за по-малко от 100 кубика не се иска разрешение за строеж и той е законен, защото е под законовия праг от 100 кубика. Затова не ни трябваше разрешение за строителство от общината. Ние направихме басейна по-малък“.

Марешки призна, че през последните години е станал по-богат, защото основните му бизнеси - фармацевтичният, и този с горивата, са незасегнати от тази криза и работят успешно. Попитан дали е дошъл със скъпа кола до студиото на телевизията лидерът на ПП „Воля“ отговори: Имам скъпи автомобили - аз съм богат човек и мисля, че за никого не е изненада това нещо. Костюмът ми струва около 2000-3000 лв.“

Политикът коментира и изказването си от преди дни, че синът му износва неговите дрехи„Децата ми са скромни, прекалено скромни, но това не е моя заслуга, а заслуга на съпругата ми...Синът ми не че специално износва дрехи, по-скоро аз като го видя малко ме е срам. Такъв беше срамът и на майка ми, която беше една от видните моделиерки в България. Аз ходех по същия начин, по който ходи сина ми в момента – износвах дрехите на един неин пръв братовчед, който имаше възможност да си купува". 

Той не отива да си купува дрехи и аз като видя, че съм пораснал малко повече и му давам някоя от моите, защото аз пък си купувам дрехи. И му казвам „Вземи това пуловерче, вземи тази блузка, вземи тези дънки“. Това е абсолютната истина. Аз не го казвам с някаква гордост, аз не се радвам от това нещо – той има доходи и ние сме достатъчно заможни и той може да си купува, но просто не обръща внимание на външния си видАко не бях влязъл в парламента, аз също ходя доста небрежно. Но от уважение към институцията слагам костюми“.

Марешки каза още, че е взел варненския плаж Кабакум на концесия за удоволствие, защото обича водните спортове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама